Međuresorni dijalog za unaprjeđenje politike prava potrošača u RH

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta danas organizira radionicu “Međuresorni dijalog za unaprjeđenje politike prava potrošača u RH”.

Uz organizatore, na skupu sudjeluju Ministarstvo turizma, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, regulatorne agencije, predstavnici udruga i dr.

Skup je pozdravila državna tajnica Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Nataša Mikuš Žigman istaknuvši važnost međuresorne suradnje u području zaštite potrošača te nabrojila pritom brojne aktivnosti koje provode u suradnji s drugim ministarstvima, agencijama i udrugama.Jedna od važnijih karika u ovoj meduredornoj povezanosti je Ministarstvo poljoprivrede, a državni tajnik Tugomir Majdak je predstavio brojne aktivnosti iz ovog zahtjevnog područja hrane usmjerene potrošačima, ali i subjektima u poslovanju hranom te naravno proizvođačima. Naglasio je kako je upravo osiguranje sigurne, kvalitetne i pravilno označene hrane na tržištu RH jedna od značajnijih zadaća Ministarstva poljoprivrede. Kontinuirano informiramo potrošače i provodimo kampanje usmjerene edukaciji djece i odraslih o promjeni prehrambenih navika te važnosti konzumacije voća, povrća, mlijeka, meda, ribe te ostalih namirnica kao sastavnog dijela pravilne i nutritivno povoljnije prehrane.