Međunarodno policijsko skijaško natjecanje šesti put na Sljemenu

Skijaška utrka Ministarstva unutarnjih poslova/FaH

Policajci i policajke iz deset zemalja te predstavnici Agencije Europske unije za osposobljavanje u području izvršavanja zakonodavstva (CEPOL) u utorak su se na zagrebačkom Sljemenu natjecali na šestoj MUP-ovoj međunarodnoj skijaškoj utrci, a najboljima – policijskim skijašima i skijašicama iz Austrije, nagrade su uručili ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Ovogodišnju utrku, koju već tradicionalno organizira Policijska akademija Ravnateljstva policije uz suorganizaciju Skijaškog saveza Grada Zagreba, vozilo je 43 sudionika – 28 policajaca i 15 policajki iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Austrije, Kosova, Srbije, Poljske, Mađarske, Makedonije, Hrvatske i CEPOL-a.

Sljemenskim Crvenim spustom još su jednom dominirali austrijski policijski skijaši i skijašice, osvojivši prva i druga mjesta u muškoj i ženskoj konkurenciji. Prvi su bili Franz Warner i Lisa-Maria Reiss, a druga mjesta pripala su njihovim sunarodnjacima Rudolfu Janku i Juliji Agerer. Treći su bili Slovenac Robert Kralj i Slovenka Janja Zapušek. Hrvatska skijašica Irena Barić osvojila je šest mjesto, a njezini kolege, Tihomir Kuleš i Ivica Samovojska deveto i deseto u konkurenciji od 26 natjecatelja, s obzirom da dvojica nisu završila utrku.

Ministar Božinović čestitao je pobjednicima te izrazio veliko zadovoljstvo na organizaciji skijaške utrke koja je idealna prilika za jačanje međunarodne policijske suradnje u ležernijem, sportskom okruženju, priopćio je MUP.

“Ovo je prva godina da su se na utrku, na inicijativu Policijske akademije, pozvale i zemlje koje od samog početka sudjeluju u našem originalnom projektu Sigurna turistička sezona, gdje strani i domaći policajci osiguravaju red i mir tijekom ljetnih mjeseci. Postoji i zimska inačica, kada hrvatski policajci odlaze u inozemna skijaška središta. Pozivom zemalja uključenih u projekt i na ovu skijašku utrku, željeli smo na još jedan način osnažiti i proširiti, unaprijediti dugogodišnju uspješnu i kvalitetnu suradnju”, istaknuo je Božinović. (H)