Među troje poginulih u stravičnoj nesreći u Slavoniji urednica, novinarka i ratna izvjestiteljica Glasa Slavonije Roberta Sorić

Foto: Glas Slavonije

Glas Slavonije objavio je kako je u teškoj  prometnoj nesreći koja se u petak dogodila kod Donjeg Miholjca na državnoj cesti D-34, u sudaru osobnog automobila i minibusa, pri čemu su smrtno stradale tri osobe, poginula njihova dugogodišnja urednica i novinarka Roberta Sorić.

Išla je na još jedan  novinarski zadatak, Sajam meda u Viroviticu, ne znajući da će to biti i njezin posljednji zadatak. Radila je za prilog o poljoprivredi Agroglas.

Roberta je u Glas Slavonije došla kao velika zaljubljenica u fotografiju i zbog kvalitete koja je prepoznata vrlo brzo postala dio stalnog Glasova ratnog tima. Kvaliteta je njezinih fotografija za vrijeme Domovinskog rata, kada je kao ratni izvjestitelj fotoreporter prošla sva bojišta oko Osijeka, bila dijelom mnogih novinarskih  naslovnica. Robertine uratke prepoznala je i struka, nagrađujući je za odlične fotografije. Osim kao fotoreporter, Roberta Sorić surađivala je na posebnim prilozima Glasa Slavonije – AutoGlas, Oaza, a pokrenula je i prilog za Dan planeta Zemlje.

Završila je Poljoprivredni fakultet, a nakon usavršavanja na doktorskom studiju povezala je zvanje i zanimanje te prešla u poljoprivredni časopis Glasa Slavonije – Agroglas, kojemu je godinama bila glavna urednica. U suradnji s osječkim Poljoprivrednim fakultetom i Poljoprivrednim institutom pokrenula je i uspješno deset puta organizirala znanstveno-stručni skup “Poljoprivreda u zaštiti prirode i okoliša”.

Od Sorić su se brojnim porukama oprostili prijatelji, poznanici i kolege. Posebno je znakovita zadnja poruka koju je tragično preminuloj Roberti uputio državni tajnik  Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak, sjećajući se iznimne novinarke i osobe čiji će rad ostati upamćen u analima hrvatskog novinarstva.

Vijest o tragičnoj smrti agrarne novinarke i kolegice Roberte Sorić duboko je potresla sve agronome, poljoprivrednike i orače s kojima se naša Roberta uvijek s osmijehom i nesebično družila. Hvala Roberti što je svojim profesionalnim pristupom i vedrom naravi ovaj naš poljoprivredni svijet činila uistinu boljim, na nama je da to ne zaboravimo. Iskrena sućut obitelji, kolegama i prijateljima“, istaknuo je u svojem posljednjem pozdravu državni tajnik Tugomir Majdak, ističući veliko poštovanje liku i djelu prerano preminule Roberte Sorić.