Međimurje proglašeno najuspješnijom destinacijom kontinentalne Hrvatske

Na Danima hrvatskog turizma koji se ovih dana održavaju na više lokacija u Slavoniji Međimurje je u četvrtak u Vinkovcima proglašeno najuspješnijom destinacijom kontinentalne Hrvatske, a međimurski župan Matija Posavec ocijenio je da je nagrada zasluga svih stanovnika Međimurja.

U priopćenju koje je stiglo iz ureda međimurskog župana ističe se da je ova prestižna nagrada zasluga svih stanovnika Međimurja, svih vrijednih ljudi u Međimurju koji uređuju svoj okoliš, turističkih djelatnika te svih onih koji promiču vrijednosti svog zavičaja.

“Ulaganjem u projekte u turizmu, interpretacijske centre, muzeje, biciklističke staze, vidikovce, ali svakodnevnim predanim radom, postali smo doista prepoznatljiva destinacija a ovime je to potvrdila i struka. Trudit ćemo se i dalje te biti još bolji“, izjavio je nakon dodjele nagrade predsjednik Turističke zajednice Međimurske županije i međimurski župan Matija Posavec.

Međimurska županija već osmu godinu provodi projekt dodjele bespovratnih turističkih potpora gdje je dosad uloženo više od 2 milijuna kuna, a rezultat čega su 84 nova turistička proizvoda na tržištu.

Proširenje postojeće turističke ponude, aktiviranje neiskorištenih turističkih potencijala, rezultiralo je povećanjem broja turista u prvom dijelu godine od 7 posto, odnosno 39.060 dolazaka gostiju.

U Međimurskoj županiji ističu da je to potvrda raznolikog turizma Međimurja, popularnog naziva turizam kroz četiri godišnja doba.

“Međimurska županija je donijela Strateški marketing plan turizma koji provodi. Neki od strateških ciljeva razvoja turizma Međimurske županije su enogastronomija, turizam kroz sva četiri godišnja doba, zdravstveni – wellness turizam i kreativni turizam”, kazala je zamjenica župana Sandra Herman.

Prema Posavčevim riječima Međimurska županija želi biti održiva turistička destinacija što pokazuje statistika.

Osim nagrade najuspješnije destinacije kontinentalne Hrvatske u konkurenciji za nagrade bili su još i hostel ATON iz Nedelišća u kategoriji hostel godine, Hotel Spa Golfer Sveti Martin na Muri u kategoriji Wellness hoteli te u kategoriji destinacija – turizma zdravlja, zaključuje se u priopćenju.