Mažar: Milanović nasavlja agendu detuđmanizacije

Saborski zastupnik Nikola Mažar (HDZ) oglasio se na Facebooku u vezi istupa predsjednika Zorana Milanovića.
Evo što je napisao:

30. svibnja nije bio samo bojkot toga datuma, nego i bojkot prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana koji je na taj datum proglasio Dan državnosti. To su zajednički uspjesi hrvatskog naroda, hrvatske države i oni su na ponos svih građana RH i svih hrvatskih branitelja koji su dali život za slobodnu i suverenu i samostalnu Hrvatsku.

Stotine tisuća građana u domovini i dijaspori taj dan su pustili suzu za slobodnu Hrvatsku. Iz tog razloga, bez obzira na to tko, kada i na koji način će pokušati bezuspješnu i propalu politiku ‘detuđmanizacije’ pokrenuti, nikada u tome neće uspjeti jer 30. svibnja nije bila samo odluka Franje Tuđmana, nego cijelog hrvatskog naroda”.

Stoga, ovim putem pozivam sve hrvatske građane da radosno proslavljaju sve nacionalne praznike i blagdane, bez obzira na to tko ih je i kada donio.

Također, Milanovićeva tvrdnja da je pozdrav Slava Ukrajini isti kao i ZDS, samo je nastavak laži i politike koja je čisto i jasno okrenuta u smjeru Rusije i jasno pokazuje tko zastupa interese Rusije, a tko interese napadnute Ukrajine koja brani svoj teritorij i neovisnost.