Matko Škalamera vrhunski alpinista, koji je spasio mnoge ljude i osobe koje su se zatekle u nevolji, sada u zatvoru zbog Srbina povratnika

Izvor: Facebook

Nakon što je kraj Knina premlaćen Srbin povratnik u svojem „buffetu“, poklonik „Zvezde“ i ratnog zločinca kapetana Dragana Vlaisavljevića, pojedini hrvatski mediji potpomognuti dobro orkestriranom  srpskom propagandom ali i zanimljivo čudnim postupcima pojedinih hrvatskih institucija okomili su se i na čovjeka koji je cijeli svoj život posvetio pomaganju, spašavanju i pružanju dobrote ljudima u nevolji,  Matku Škalameri (42).

Neshvatljivo je kako čovjek lako može završiti u zatvoru, biti udaljen iz službe a da nije za ništa kriv, naprotiv, krivica mu je što ga krasi iskrenost, čovjekoljubivost, hrabrost i dobrota prema ljudima bez razlike na nacionalnost, vjeroispovijed i pripadnost bilo čemu ili komu…

Upravo je hajka protiv Matka Škalamere dugogodišnjeg iskusnog člana spasilačke ekipe riječke Gorske službe spašavanja, vrhunskog alpiniste, osobe koja je do sada iz životne ugroženosti spasila mnoge ljude, osobe koje su se zatekle u nevolji, potvrdila niz neshvatljivih radnji koje pojedinci pokušavaju ostvariti ili nametnuti kako bi, moglo bi se kazati, ostvarili političku pomutnju i oblatili ugled hrvatskih građana. Potvrda je to iz Srpskog narodnog vijeća koja je podnijela  kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja, uz suglasnost povratnika, za kaznena djela prijetnje, nanošenje tjelesnih ozljeda i uznemiravanja.    

A tko je u stvari taj, kako mediji prenose, Srbin kojeg je“ ni krivog ni dužnog“ premlatio Matko Škalamera, i izvrijeđao ga po nacionalnoj osnovi ???

Kako to već kod nas biva, svatko piše kako mu odgovara, no kako naš izvor doznaje, Dobrivoje Arsić (70)  kojeg je „iz čista mira“ napao Matko Škalamera, početkom devedesetih je pobjegao u Srbiju, i tamo se aktivno družio sa osobama koje su tijekom Domovinskog rata sudjelovale u agresiji na Hrvatsku.

Povremeno je dolazio u Hrvatsku, kako bi ostvario pravo na povrat stana u Rijeci, iz kojeg je navodno nasilno izbačen. Tako je Dobrivoje 2000. godine dobio smještaj u Viškovu. Kako istina ima dvije strane, naš izvor tvrdi da je Dobrivoje Arsić i prije Domovinskog rata, tada kao 40-godišnjak bio sklon nacionalnoj netrpeljivosti prema Hrvatima te je uoči agresije na Hrvatsku javno i otvoreno poticao na pobunu protiv samostalne Hrvatske.

Većina hrvatske javnosti ne dvoji da je ovo samo jedan u nizu pokušaja da se uzburkaju pritajene strasti nekad pobunjenih Srba, od kojih se većina vratila, a što se sve očitije može vidjeti na četničkim dernecima po Banovini, što itekako ide u prilog trenutačnoj političkoj klimi u Hrvatskoj i razno raznim  političko interesnim koalicijama koje tome uveliko pridonose.  

Pravni savjetnik Srpskog narodnog vijeća Milan Eraković izjavio je da je 70-godišnji povratnik Dobrivoje Arsić bio verbalno, a potom i fizički napadnut od strane nepoznatih osoba, a mediji su nadodali da je srpski povratnik pretučen, da ima tjelesne ozljede od kojih su uvidom u liječničku dokumentaciju navedene tek ogrebotine, ali i problemi sa srcem od kojega boluje niz godina.

Hajka na građane Hrvatske, ovaj put na Matka Škalameru, toliko je očita što u ovom slučaju govore iskazi svjedoka, ali i videozapis, pa čak i burna reakcija supruge Dobrivoja Arsića koja ga je u vrijeme navodnog incidenta smirivala i molila da prestane…

Tek danas priopćenjem za javnost oglasila se HGSS koja između ostalog navodi da je Matko Škalamera dugogodišnji spašavatelj i svoje je znanje, motiv i moral nebrojeno puta pokazao kako u Hrvatskoj tako i širom svijeta.

Kako to već ide u pravnoj državi Hrvatskoj, Škalameri je određen pritvor na mjesec dana zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, navodno i udaljavanje iz službe a da nisu u obzir uzete sve relevantne činjenice i dokazi, što više, dozvoljeno je da iz SNV optužuju i pljuju po hrvatskim policajcima navodeći kako je njihovo postupanje bilo etnički obojeno.   

Mnogi se s pravom pitaju da li je zaista na djelu Pupovčeva interesno politička diktatura, Mesićeva jugonostalgija i titoizam, buđenje velikosrpskih „spavača“ koji su itekako ukorijenjeni u vrhu hrvatske politike i do kada će zbog nečijih velikosrpskih ideja stradavati nedužni hrvatski građani, u ovom slučaju Matko Škalamera koji u vrijeme srpske agresije na Hrvatsku nije imao ni 10 godina.

Nacionalno/D.P.