Matjaž Kek: Razočaranje je veliko, ali treba biti objektivan i čestitati Sarpsborgu

Foto: NK Rijeka

Trener Rijeke Matjaž Kek, nakon eliminacije u trećem pretkolu Europske lige, izjavio je da je razočaranje veliko, ali da treba biti objektivan i čestitati norveškom Sarpsborgu, objavljeno je na internetskom portalu Rijeke.

“Treba biti objektivan i čestitati gostima iz Norveške na prolazu. Mi smo bili daleko od onog što smo svi očekivali. Kada iz igre ne stvoriš šansu, teško je očekivati da se iz silnih prekida ne dogodi nešto. Razočaranje je veliko, ni u trci, ni u agresiji nismo bili ta Rijeka koju smo svi očekivali”, rekao je u četvrtak nakon utakmice Matjaž Kek.
Nakon što je ogled u Sarpsborgu završio 1-1, Rijeka je bila apsolutni favorit za prolaz. Očekivalo se kako će hrvatski doprvak na svojoj Rujevici iskoristiti pozitivan rezultat i izboriti prolaz u play-off rundu. No, nogometaši Rijeke su u uzvratnom susretu na Rujevici izgubili 0-1 od Sarpsborga, a pogodak odluke zabio je Patrick Mortensen u 84. minuti.
 “Poraz će usmjeriti tok Rijeke. Sigurno će doći reakcija na sve skupa. Računalo se na prolaz u Europi, ovo je dokaz da svi treniraju. Jednostavno nismo bili u stanju izdržati pritisak na loptu i njihov presing. Treba sjesti i vidjeti u kojem će smjeru ići Rijeka”, zaključio je Matjaž Kek. (H)