Mate Prlić je ipak osuđivan

Screenshot/Dnevno.hr/Cropix

Nakon sramotnog napada na policiju pri povratku navijača sa utakmice u Zagrebu među uhićenima je bio i novinar te suvlasnik Dalmatinskog portala Mate Prlić.
Njegov kolega Damir Petranović je odma skočio u njegovu obranu nazivajući ga moralnom vertikalom te je nakon obrane na televiziji okupio i 255 novinara, fotoreportera i drugih medijskih djelatnika koji su potpisali peticiju kojom traže da policija objavi snimke gdje se vidi da je Prlić navodno učestvovao u tome.
Prema tvrdnji Blaža Duplančića sa Dalmatinskog portala Mate Prlić je spavao u autu i izašao je vidjeti šta se događa kad je začuo galamu.
Njegovo prisustvo u huliganskom ispadu 2003 godine u Dugopolju gdje je bakljom zapaljen automobil sa navijačima Dinama oni u potpunosti marginaliziraju tvrdeći da Mate nije u tome učestvovao.

Međutim kako mi danas doznajemo iz povjerljivih izvora ne samo da je učestvovao već je i osuđen za to djelo na Općinskom sudu u Splitu 2014. godine.
On je bio izdvojen iz grupe koju je predvodio organizator toga Velimir Ronkulin i presuđeno mu je u grupi sa još četvoricom.
U opisu dijela nije točno navedeno za šta je tereti Mate Prlić, a osuđen je na 6 mjeseci zatvora uz uvjet na 2 godine. Presuda je donesena u travnju 2014, a pravomoćna je postala u rujnu mjesecu iste godine.

Presudu je donio sudac Mario Franetović.
Još jednom ne tvrdimo da je Prlić i ovoga puta kriv ali da je već zbog sličnog dijela bio osuđivan je točno.

Piše D. Veseljak