Martina Dalić tražila provjeru svojih e-mailova

Martina Dalić/ Foto:Nacionalno/H.J.

Vlada Republike Hrvatske osuđuje korištenje neistinitih informacija od strane vlasnika Agrokora Ivice Todorića u napadima na potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić kao i cijelu Vladu Republike Hrvatske.

‘Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske dr. sc. Martina Dalić zatražila je od predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, dana 30. rujna 2017. da odgovarajuće službe Republike Hrvatske preuzmu sve elektroničke uređaje, uključujući i privatne, s kojima se potpredsjednica Vlade služi kako bi pregledali sve poslužitelje preko kojih šalje e-mail poruke.

Ovaj je zahtjev potpredsjednica Vlade obrazložila medijskim objavama o navodnim prijetnjama bivšim članovima Uprave Agrokora i zatražila da pregled obuhvati i izuzme “svu komunikaciju s Ivicom Todorićem i bilo kojim drugim članom Uprave Agrokora, ako takva postoji”.

Po zahtjevu predsjednika Vlade nadležna državna tijela zadužena za zaštitu sigurnosti informacijskih sustava pregledala su sve službene poslužitelje i službene korisničke račune potpredsjednice Vlade, osobne komunikacijske uređaje s privatnom e-mail korespondencijom potpredsjednice Vlade te dostupnu komunikaciju na stranim davateljima e-mail usluga.

Nadležna državna tijela su nakon obavljenih pregleda izvijestila da “nisu pronađene poruke koje bi ukazivale na prijetnje prema gospodinu Ivici Todoriću ili bilo kojem drugom članu Uprave Agrokora”.

Iz svega navedenog potpuno jasno proizlazi da je potpredsjednica Vlade Martina Dalić sama zatražila punu provjeru svih svojih e-mail korisničkih računa i da je ista pokazala da ne postoje nikakve prijeteće poruke prema Ivici Todoriću ili bilo kojem drugom članu Uprave Agrokora.

Vlada Republike Hrvatske osuđuje korištenje neistinitih informacija od strane vlasnika Agrokora Ivice Todorića u napadima na potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić kao i cijelu Vladu Republike Hrvatske’, priopćeno je u četvrtak iz Vlade.

Prethodno je već, podsjetimo, Dalić najavila da će tužiti Todorića.