Marina Burić izabrana je jednoglasno za direktoricu Turističke zajednice

Damir Mandić gradonačelnik Karlovca/Nacionalno/D.Prša

Nakon provedenog Javnog natječaja za imenovanje direktora Turističkog ureda Turističke zajednice grada Karlovca objavljenog u Narodnim novinama br. 123/17, provedenog pisanog dijela testiranja kandidata te usmenog dijela i prezentacije pred članovima Turističkog vijeća izabrana je nova direktorica.

Turističko vijeće Turističke zajednice grada Karlovca na svojoj 19. sjednici održanoj 29. siječnja jednoglasno je odabralo i imenovalo Marinu Burić za direktoricu Turističkog ureda Turističke zajednice grada Karlovca. Tim povodom konferenciju za novinare održao je gradonačelnik Damir Mandić.

-U ponedjeljak je odrađen zadnji dio testiranja vezano uz izbor direktora Turističke zajednice grada Karlovca. Nakon što je ne Hrvatskom zavodu za zapošljavanje obavljeno pismeno testiranje kandidata, Turističko vijeće u ponedjeljak je razgovaralo sa svakim kandidatom i oni su mogli predstaviti svoje programe. Nakon toga, jednoglasno je za novu direktoricu Turističke zajednice izabrana Marina Burić, do sada djelatnica Turističke zajednice Karlovačke županije, kazao je Mandić.

Gradonačelnik Mandić istaknuo je da očekuje da se Turistička zajednica uključi u sve manifestaciju, koje se održavaju u Karlovcu.

-Ono što je zaključak Turističkog vijeća je da u sljedećem razdoblju Turistička zajednica grada Karlovca mora prije svega inzistirati na suradnji svih dionika u sustavu turizma. To su i privatni sektor i Turistička zajednica i Grad Karlovac i mislim da će u tom dijelu biti najviše posla. Treba uskladiti sve aktivnosti na dobrobit karlovačkog turizma, ali i svih onih koji žive od turizma na neki način, a i da se potakne mnoge druge da svoju egzistenciju pokušaju naći u tom sektoru, koji se razvija ne samo u Karlovcu, nego u cijeloj Hrvatskoj.

Druga stvar koja je bitna i vjerujem da će nova direktorica u tome uspjeti napraviti iskorak, a to je da Turistička zajednica grada Karlovca bude uključena u sve manifestacije u gradu Karlovcu. Turistička zajednica svojim znanjem i svojim angažmanom može dići te manifestacije na jednu višu razinu, rekao je Mandić.

Marina Burić trebala bi vrlo brzo preuzeti Turističku zajednicu grada Karlovca, a priprema se ugovor na mandat od četiri godine.

-Mi iz Turističkog vijeća odlučili smo tražiti dodatno pojašnjenje od Hrvatske turističke zajednice. Naime, ugovor koji smo mi pripremili za novu direktoricu je na mandat od četiri godine, ali ćemo vidjeti što kažu iz Hrvatske turističke zajednice. Nadam se da će Marina Burić uskoro preuzeti dužnost, a zatim će se predstaviti karlovačkoj javnosti. Ono što mogu najaviti je da će Gradsku upravu i Turističku zajednicu očekuje još više rada, kazao je gradonačelnik Damir Mandić.