Povezite se

Politika

Marijana Petir postaje predsjedničina savjetnica?

Objavljeno

-

U javnosti ali i političkim krugovima pojavila se vijest da će se Marijana Petir, kojoj istječe mandat u Europskom parlamentu, aktivno uključiti u kampanju Grabar-Kitarović i političku karijeru nastaviti uz aktualnu predsjednicu RH.

“Preuranjeno je govoriti o podršci dok još nisu istaknute sve kandidature”, rekla je Petir Jutarnjem listu.

U borbi za glasove desnijih i konzervativnijih glasača predsjednici Grabar-Kitarović osim Petir mogli bi pomoći i pripadnici konzervativnog krila HDZ-a poput Davora Ive Stiera, koji je nedavno de facto najavio da će se u proljeće iduće godine na izborima za novog šefa HDZ-a kandidirati protiv Andreja Plenkovića.

Politika

General Željko Sačić: “Sramite se….nemoralni licemjeri..!!!

Published

on

Nakon što je predsjednik Europske pučke stranke (EPP) Joseph Daul u srijedu kazao da razumije hrvatski narod kada se radi o negativnim osjećajima proisteklim iz rata, naglasivši da je rođen u Strasbourgu, pograničnom gradu s Njemačkom, te shvaća da treba prevladati mržnju kako bi se išlo dalje, promptno je reagirao general Željko Sačić na Facebook profilu poručivši:

Ma ne razumijete Vi ništa, g.Daul…u protivnom bi danas otišli, grupno, svi vi iz EPP…pod vodstvom g. Plenkovića u Vukovar…Borovo..na Ovčaru. ..Tamo bi se poklonili nevinoj hrvatskoj ŽRTVI ..velikosrpske agresije na, već tada, djelomično slobodnu, demokratsku, europski usmjerenu Republiku Hrvatsku ..i hrvatski narod.. Kojeg je bestijalno, ratnozločinački i genocidno, oružjem i protuhrvatskom mržnjom, između ostalih, napadao i, sada vaš veliki prijatelj( europski Vučić) ,tada notorni četnik….Kojemu vi danas, bešćutno, cinično i licemjerno perete nepokajano lice i krvave ruke ….

Da vam bude ugodnije s njim u EU društvu…sramite se….nemoralni licemjeri..Niste ni dostojni stati na hrvatsku grudu…A možete si i pred spavanje u Zagrebu pogledati film “Glavu dolje,ruke na leđa”. ..za vaš lakši san. ..i saznavanja istine …a potom,nadam se,ne bi tako ,s visoka,nadmeno – docirali Hrvatima!

Ma ne razumijete Vi ništa, g.Daul…u protivnom bi danas otišli ,grupno,svi vi iz EPP…pod vodstvom g.Plenkovića u…

Objavljuje Željko SačićSrijeda, 20. studenoga 2019.

Ucitavanje vijesti

Politika

Izbačeni HDZ-ovci žale se EPP-u na totalitarne metode stranačkog vodstva

Published

on

Osam članova HDZ-a, koji su izbačeni iz stranke zbog Whatsapp i Viber poruka, otvorenim pismom obratili su se u srijedu Europskoj pučkoj stranci (EPP) kako bi upozorili na, kako navode, totalitarne i nedemokratske metode obračuna vodstva HDZ-a s političkim neistomišljenicima.

“Poštovani predstavnici stranaka iz političke obitelji EPP-a, obraćamo vam se kao grupa od osmero članova HDZ-a kako bismo vam skrenuli pozornost na totalitarne i nedemokratske metode trenutnoga vodstva HDZ-a u obračunu s političkim neistomišljenicima”, stoji u otvorenom pismu.

Osmero bivših članova HDZ-a navodi kako su o isključenju iz stranke saznali iz medija, a isključeni su “pod krinkom da smo tobože tijekom dopisivanja na zatvorenim WhatsApp i Viber grupama članova HDZ-ovaca koristili ‘govor mržnje'”. 

Takve optužbe izbačeni HDZ-ovci odbacuju “s gnušanjem i u potpunosti” te navode da kao intelektualci osuđuju svaki govor mržnje, da ga nikada nisu koristili niti odobravali. Tvrde da su poštivali Etički kodeks i Statut stranke, te bili argumentirana i konstruktivna kritika postupaka trenutnog vodstva stranke.

Također drže da je objavom poruka s Vibera i Whatsappa povrijeđena njihova tajnost dopisivanja.

“Nas, intelektualce i domoljube, pokušalo se prokazati i ocrniti kao ‘neprijatelje naroda’ i naš ugled poštenih građana i obiteljskih ljudi (neki su od nas i branitelji, poduzetnici, povratnici iz iseljeništva) potpuno se pokušao narušiti”, ističu u pismu.

“Mi nismo političari, nego obični članovi HDZ-a koji imaju svoj stav i mišljenje o aktualnim političkim događanjima, visoko smo obrazovani, slobodnomisleći intelektualci i domoljubi kojima nitko ne treba stavljati u usta što trebaju misliti i govoriti! Pa bio taj predsjednik ili glavni tajnik HDZ-a, nitko nam ne može nametati svoje mišljenje, a još manje ima pravo nametati svoj svjetonazor, suprotan našemu konzervativnom, demokršćanskom svjetonazoru na kojem je naša stranka utemeljena”, poručuju isključeni HDZ-ovci.

Podsjećaju da je “čistka” odrađena brzopotezno, na telefonskoj sjednici, a da ih prethodno nitko nije kontaktirao niti tražio očitovanje. Dodaju kako od EPP-a ne očekuju nikakvu “intervenciju” jer će se sami izboriti za demokratizaciju HDZ-a te da žele hrvatsku javnost i članove ohrabriti na iznošenje mišljenja, ideja i stavova.

“Sukladno vladavini prava kao ustavnoj vrednoti Europske Unije, takve totalitarne i nedemokratske metode nikako ne smiju postati način političkoga djelovanja u slobodnoj i suverenoj Republici Hrvatskoj!”, naglašava se u pismu koje potpisuju Anita Prka Đurašić, Miro Boras, Vedran Černy, Ante Jelčić, Vlado Kolak, Božo Medić, Krasnodar Raguž i Ante Šimunović.

Ucitavanje vijesti

Politika

(VIDEO)Pervan snimio novi spot za Škorinu kampanju: USTANI, BANE !

Published

on

Za kampanju Miroslava Škore, njegova prijatelja i predsjedničkog kandidata Željko Pervan snimio je još jedan video . Koja bi bila poruka zaključite sami, no sve upućuje da je načelna poruka usmjerena na digitalizaciju izbornog sustava, prvenstveno ciljajući na mlade ljude kojima se možda i ne da odlaziti na biralište.

U videu na Youtubeu pod naslovom “Ustani, bane, sad il’ nikada!” Pervan budi mamurnog mladića pjevajući Škorinu pjesmu “Milo moje” i tjera ga da ide na glasanje. – Ako za pravog glasaš, bane, za Miru, nećeš više trebati putovati autobusom, nego samo mobitelom glasaš. Ovo je napravljeno da samo vojska glasa, stranačka – kaže Pervan u videu mladiću.

Škoro i Pervan već su snimili slične promotivne video materijaleza Škorinu kampanju, a u jednom od njih pojavljuje se voditelj Bujice Velimir Bujanec.

Pervan: "Ustani, Bane, sad il' nikada!"

22. prosinca u svakoj hrvatskoj obitelji koja misli o budućnosti.

Objavljuje Miroslav Škoro u Srijeda, 20. studenoga 2019.

Ucitavanje vijesti

Najčitanije