Marijan Kustić ostaje na čelu Ličko senjskog HDZ-a

Završeni su izbori u ličkom HDZ-u. Novi-stari predsjednik ŽO HDZ-a je izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić. Za županijske potpredsjednike izabrani su Sanjin Rukavina, Branislav Šutić, Mario Stilinović i Ivan Turić, a otpao je ravnatelj Plitvičkih jezera Tomislav Kovačević.

Što se tiče gradskih organizacija stranke, do primjene je došlo jedino u Senju gdje je za novog predsjednika izabran v.d. gradonačelnik Jurica Tomljanović, koji je “potopio” Sanjina Rukavinu. Kao jedini kandidati na čelnim pozicijama stranke u Gospiću, Otočcu i Novalji izabrani su Mario Stilinović, Branislav Šutić i Ivan Dabo Đono.

U Karlobagu je aktualni načelnik Ivan Tomljenović Mima pobijedio protukandidata Željka Dokozića. U Perušiću je na čelu HDZ-a novi stari predsjednik Ivan Turić, u Plitvičkim jezerima Tomislav Užarević, u Brinju Marija Vranić, a u Lovincu Ivan Miletić. Na čelu OO HDZ-a Udbina ostao je bivši načelnik Ivan Pešut, u općini Vrhovine Renato Gomerčić, a u Donjem Lapcu Miro Tomić.

Na jučerašnjim izborima izabrani su i potpredsjednici gradskih i općinskih organizacija HDZ-a, članovi gradskih i općinskih odbora HDZ-a, te izaslanici za županijsku izbornu skupštinu HDZ-a Ličko-senjske županije, koja će se održati 6. prosinca 2020. godine.