Pero Kovačević

Piše: Pero Kovačević

Ne dijelim oduševljenje državnog vrha o velikom uspijehu njihove vanjske politike što potkrepljuju činjenicom izbora Marije Pejčinović Burić za glavnu tajnicu Vijeća Europe.

Grabar Kitarović, Plenković i Marija Pejčinović Burić su izvrsni poslušnici svojim nalogodavcima u Europskoj uniji kojih nije briga što se dogđa u Hrvatskoj dok god njih troje izvršavaju svoje zadatke na planu Europske unije. Izbor je dapače očekivan jer „loši gospodari nagrađuju svoje dobre sluge“. Čelnici i državnici velikih nacija redovito za čelnike organizacija takvog tipa biraju osobe koje ne kreiraju politiku već savršeno i poslušno bez pogovora provode zadanu im politiku „loših gospodara“.

Pejčinović je stvorena za birokratski posao glavne tajnice jer je riječ o birokratskom poslu za savršeno poslušne birokrate iz hrvatske vlade! Briga nju za Hrvatsku, briga nju za hrvatski narod. Spada u skupinu „hrvatskih političkih klonova“, i klonovi kojima je potpuno svejedno žive li u Beogradu, Zagrebu ili Briselu, rade li za srpsku firmu, državu ili EU.

Dijelim stajalište Igora Peternela koji kaže „Glavno da je dobro plaćeno, da je vozač na raspolaganju, da se putuje, da se odsjeda u dobrim hotelima, jede u vrhunskim restoranima, leti u biznisu.”