MARIĆ pohvalio Lidl: Darovao je Božić u Hrvatskoj, sve udaljenijoj od ljudske i kršćanske naravi

Izvor: DRažen Prša/Nacionalno

Putem Facebooka je ministar državne imovine Goran Marić ukazao na primjer njemačkog trgovačkog lanca Lidl koji je zatvorio svoje poslovnice za nadolazeće blagdane i tako omogućio mnogim majkama da dožive Božić sa svojim obiteljima.

“Njemački mega-trgovački lanac Lidl sa sjedištem u Neckarsulmu u južnoj Njemačkoj, u jednoj maloj Hrvatskoj priredio je veliko božićno iznenađenje svima, a naročito svojim zaposlenicima: darovao im je slobodne dane za Božić! Ili aktualnim jezikom, darovao im neradni Božić! Tako je omogućio brojnim majkama da Božić i njegove blagdane budu u svojim domovima, sa svojim obiteljima. Da dožive Božić sa svojim osobnim emocijama, susretom sa svojim najdražim sjećanjima na slike Božića.

Naizgled obična vijest, ali samo naizgled! U ovo vrijeme kada se Hrvatska sve manje prepoznaje u mračnom tunelu loših oponašateljskih standarda. Kao da se natječe sama sa sobom u tom udaljavanju od svoje ljudske i kršćanske naravi i tradicije!

Taj moćni trgovački div koji je u godinu dana, u 2016., ostvario prodaju u visini 64,6 milijarda eura, mogao je zabljesnuti ove dane najblistavijom eksplozijom marketinških poruka, prigodnih akcija, prospekata, svjetlosnih snopova, figura, vinjeta, likova …

A on se odlučio za nešto drugo, drugu vrstu marketinške poruke: Božiću omogućiti da umjesto u Lidlove centre, umjesto na Lidlove blagajne, dođe izravno u domove svojih zaposlenika i svojih kupaca!

Tako nam je pomogao da se mi u Hrvatskoj barem malo i na kratko odupremo stvarnosti u kojoj i mi sami gubimo osjećaj za stvarnost. Omogućio da se vratimo iz nestvarna prostora u život s njegovim vrijednostima, njegovim značajem i ljepotom kojem mu Božić daje. Da se mnogi vrate u idilu božićnog vremena koje u srediste stavlja Čovjeka koji je preokrenuo svijet i čitavu čovjekovu povijest i vrijednosti …

Paradoksalno, ali točno: poštedio nas od blještavila svojih polica i dopustio da Božić ispuni srca svojih zaposlenika! Iskreno, uz njih, i moje vlastito srce!

Stoga, sretan ti Božić Lidl ! Menadžeru koji je darovao Božić brojnim hrvatskim domovima!”, napisao je Goran Marić na svom Facebooku.

Trgovac darovao Božić! Njemački mega-trgovački lanac Lidl sa sjedištem u Neckarsulmu u južnoj Njemačkoj, u jednoj…

Posted by Goran Marić on 23. prosinca 2017