Ministar Marić o porezu na nekretnine: Neću prejudicirati odgodu

Ministar financija Zdravko Marić komentirao je porez na nekretnine, njegovu odgodu i primjenu.

Upitan zna li se konačan datum primjene poreza na nekretnine, Marić je rekao da stoje pri onome što su kazali, javlja N1.

“Radimo na pripremi kako najbolje organizirati taj krug, odnosno više krugova javnih predstavljanja, prezentacija i približavanja onoga što smo htjeli napraviti uvođenjem poreza na nekretnine i da se vidi ono što sam govorio, da se građanima približe izračuni i neke druge stvari”, rekao je Marić.

“Građani su već upoznati s tim, jer mi svaki mjesec dobivamo uplatnice za komunalnu naknadu i znamo kako se ona računa”, dodao je.

Obzirom da u zakonu stoji da primjena poreza na nekretnine kreće od 1.1.2018. godine, ministar financija kazao je da u slučaju odgode formalno treba mijenjati zakon.

“To u ovom trenutku neću prejudicirati. Najesen ćemo pripremiti nekoliko rundi razgovora, sučeliti argumente, staviti na stol i prezentirati sve i temeljem toga će biti donesena jasna odluka”, rekao je Marić.

“Nakon serije prezentacije će se dogoditi, ako ide odgoda, zakon se mora promijeniti. To je samo hipotetski, pustite da idemo korak po korak”, poručio je Marić novinarima.