Marić i Petrov pred Povjerenstvom za sukob interesa

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa raspravljat će se na svojoj osmoj sjednici, među ostalim, o donošenju odluka u vezi ministra financija Zdravka Marića.

Predsjednica Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa Nataša Novaković kazala je ranije ovoga tjedna da na sjednicu dolazi i Božo Petrov.

‘Na sjednici će biti i predmet ministra financija Zdravka Marića koji će se moći izjasniti. Osim njega pozvali smo i druge osobe koje imaju saznanja o Agrokoru koja moramo utvrditi. Naime, stanje nije jasno, neke činjenice nisu utvrđene, kontradiktorne su u jednom segmentu i taj segment želimo raščistiti i eventualno završiti predmet’, istaknula je Novaković.

Dodala je da se Božo Petrov poziva kao osoba koja ima određena saznanja. Na pitanje hoće li se sve završiti u jednom danu, odnosno na jednoj sjednici, rekla je da joj je teško predvidjeti.

Povjerenstvo je na ispitivanje pozvalo i treću osobu, ali u tome tijelu ne žele otkriti tko je ona.

Podsjetimo, Povjerenstvo odlučuje je li se ministar financija Zdravko Marić ogriješio o Zakon o sprječavanju sukoba interesa time što je početkom prošle godine, prije donošenja lex Agrokor, kao ministar sudjelovao na sastancima sa svojim bivšim poslodavcem, tadašnjim vlasnikom Agrokora Ivicom Todorićem, na kojima se raspravljalo o načinima stabiliziranja Agrokorova poslovanja.

Postupak protiv ministra Zdravka Marića pokrenulo je bivše Povjerenstvo kojem je na čelu bila Dalija Orešković. (H)