Marić bez komentara o inicijativi oporbe za smjenom M. Dalić

Izvor: Nacionalno/Dražen Prša

Ministar financija Zdravko Marić odbio je u srijedu komentirati inicijativu oporbe za smjenom potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić zbog Agrokora, a upitan hoće li novi povjerenik Fabris Peruško, s obzirom na okolnosti u kojima dolazi na to mjesto, previše slušati politiku odgovorio je kako vjeruje da će povjerenik “čim manje, ako uopće, slušati politiku”.

“Nisam još vidio nikakve vijesti, a što se tiče inicijative oporbe nemam posebnih komentara o tom pitanju”, rekao je Marić po završetku konferencije za novinare u Vladi, odgovarajući na pitanje o zahtjevima saborske oporbe za opozivom Vlade i ministrice Dalić.

Upitan boji li se da će novi povjerenik u Agrokoru Fabris Peruško previše slušati politiku nakon što je njegov prethodnik Ante Ramljak dao ostavku uzvratio je: “Nadam se, vjerujem i želim vjerovati da će čim manje, ako uopće, slušati politiku. Mislim da se radi o tržišnim odnosima i okolnostima, pa bi dobavljači i vjerovnici trebali biti zadaća i uloga povjerenika i cijelog tima”.