Maras: ‘Za vrijeme Tuđmana su po Pupovca slali helikopter da glasa’

Gost N1 studija uživo uoči saborskog glasovanja o ratifikaciji Istanbulske konvencije i opoziva Martine Dalić bio je saborski zastupnik oporbe Gordan Maras.

Oporbi je vjerojatnije bitnije pitanje opoziva potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić. Prilično je jasno da nećete imati dovoljnih 76 ruku. Je li to propuštena prilika, je li se trebao vršiti jači pritisak, posebice na predstavnike manjina?

“Iluzorno je očekivati od gospodina Pupovca da bude protiv ministrice Dalić. Znam da je nedavno spektakularno govorio da neće glasasti za Martinu Dalić, a nkon toga, daleko od očiju javnosti, je očito dobio dodatne argumente da njegove ruke budu tamo gdje su uvijek.

Apeliram na vas medije da te najave više ne shvaćate izbiljno jer će gospodin Pupovac uvijek glasati za HDZ i podržati većinu.”

Bio je i uz SDP?

“Niti jednom nije držao većinu SDP-ovoj vladi. Imali smo puno komotniju većinu nego što sada ima HDZ hdz-u. Tri glasa gospodina Pupovca čine većinu, a to nikada nije bio slučaj s SDP-om. Kad god će trebati održati većinu HDZ-u, bez obzira na argumente, bez obzira na sve, on će uvijek glasati za HDZ. O tom trebaju voditi brigu i njegovi birači jer ja sam siguran da velika većina birača koje on predstavlja ne želi Plenkovića.

Nijedna stranka u Hrvatskoj ne bi trebala računati na monopol nad nekim biračkim tijelom. Znamo da je Pupovac tu od početka. Znamo da se devedesetih, kada je bio Tuđman, po Pupovca slao helikopter kada je trebalo za nešto glasati. Kada je jedna osoba prisutna 27 godina, onda se čovjek uljuljka. To nema veze s manjina. Iako je gospodin Pupovac sklon otići u taj teritorij i napade na sebe prozvati napadima na manjine.”