Maras optužio Dalić da laže o svojoj vezi sa Šavorićem

FaH

Saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras optužio je u četvrtak potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić da laže, puštajući nekoliko puta za redom za saborskom govornicom tonski zapis nedavne sjednice Odbora za gospodarstvo na kojoj Dalić tvrdi “moja veza sa Šavorićem je nikakva”.

“Gospođa Martina Dalić ne govori istinu, odnosno rekli bi naši ljudi – laže”, poručio je Maras u svojoj slobodnoj raspravi.

Sada smo, rekao je Maras aludirajući na mailove Martine Dalić koje je objavio portal Index.hr, vidjeli da tomu nije tako, da je proteklih dana cijela komunikacija s odvjetničkim uredom Šavorić bila vrlo agilna i aktivna, da su se razmjenjivali podaci.

“A kako reagira premijer Plenković i vladajuća koalicija? Možemo li zaključiti da premijer koji brani Dalić nakon evidentne neistine koju je govorila, možemo li vjerovati u njegovu nevinost tj. da nije imao veze s tim? Meni izgleda kao da je premijer Plenković na čelu te koruptivne hobotnice”, kazao je Maras.

Pozvao je na reakciju Državno odvjetništvo, ali i Hanfu jer se “iz dokumentacije vidi da su Ramljak i ostali pajdaši u tom procesu dobivali insajderske podatke iz kompanije čije su tvrtke u vlasništvu listane na zagrebačkoj burzi”.

Zaposlenik Agrokora je dostavljao insajderske podatke potpredsjednici Dalić, koja ih je prosljeđivala svojim prijateljima koji su pisali zakon, ustvrdio je Maras.

Da potpredsjednica Vlade obmanjuje javnost smatra i Mostovac Tomislav Panenić.

“Žalosna je činjenica da je potpredsjednica Vlade tijekom iznošenja stavova na odboru za gospodarstvo obmanula zastupnike i članove odbora i javnost, kada je rekla da je njena veza s gospodinom Šavorićem nikakva”, kaže Panenić. (Hina)