Maras dobio opomenu nakon žestoke svađe s Bačićem i Reinerom

Nakon policijske akcije koja se ovih dana odvijala i uhićenja bivše uprave Agrokora, ta tvrtka je i top tema u Saboru. Čak šest klubova jutros je zatražilo stanku na temu Agrokora i istražnog povjerenstva

‘Klub zastupnika SDP-a traži od Sabora brzu i promptnu reakciju vezano uz istražno povjerenstvo. Vidimo da se svim silama HDZ trudi obustaviti rad povjerenstva i sakriti informacije’, poručio je nakon stanke SDP-ov Gordan Maras.

Podsjetio je kako je premijer Plenković poručio da se rasprava o Agrokoru može voditi i na drugim odborima. ‘Predlažem da se onda vodi na Predsjedništvu HDZ-a’, rekao je Maras.

”Građani ne žele maglu koju im daje Andrej Plenković i HDZ koji preko DORH-a pokušava zaustaviti rad istražnog povjerenstva. Dat ću vam i podatak da ministar Marić laže. Ovdje je izvješće vijeća za financijsku stabilnost iz 2016. gdje jasno piše da je HANFA tijekom 2016. upozoravala ministra na problem Agrokora, na problem faktoringa, a ministar Marić nama nakon šest mjeseci govori da je sve u redu.

I zato premijer ne želi da javnost išta zna o tome – zato jer je HDZ politički jednako Agrokor gospodarski. Jel znate za Canjugu u nekim drugim stankama, premijera Valentića koji je dobio kredit za privatni projekt, da li znate ijednog drugog ministra koji je iz vlade otišao u Agrokor i onda se vratio u Vladu kao ministar financija. Ne postoji jer Agrokor jeste HDZ”, poručio je Gordan Maras.

Branko Bačić iz HDZ-a poručio je Marasu da je u sukobu sa zdravim razumom i zakonom.

“Vi nama govorite da se zakona ne treba držati kao pijan plota i prozivate HDZ za poštivanje zakona. HDZ je ovdje jednako zakon, a ne Agrokor. Uvijek sam tvrdio da HDZ nema problema s istražnim povjerenstvom, ali da mora prestati s radom ako krene istraga. Kolega Maras vi jako dobro znate što ste radili 2012. kada niste prihvatili izvješće HANFA-e i da je najveća dubioza u Agrokoru nastala u vrijeme vaše Vlade. HDZ samo štiti kazneni postupak”, rekao je Bačić.

Za povredu poslovnika javio se Maras, koji smatra da ga je Bačić uvrijedio. ‘Rekao mi je da nemam veze sa zdravim razumom. Osim toga, rekao je da je HDZ jednako zakon, i da većina neće dati Miljeniću i Marasu da rade svoj posao. Molim vas, zaštitite zastupnike od ovakvih nasrtaja’, poručio je predsjedavajućem HDZ-ovom Željku Reineru.

Odmah je zaradio i opomenu jer nije prestao govoriti nakon što ga je Reiner upozorio, piše Tportal.