Maras: “Bandić odlučio građanima uzeti dodatnih sto milijuna kuna”

FaH

Zastupnik Gordan Maras (SDP) prozvao je u srijedu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da je “odlučio uzeti dodatnih sto milijuna kuna iz džepova građana” poskupljujući parking i karte ZET-a.

Prije izbora se to snižava, a sada te cijene idu dvostruko više, rekao je Maras u Hrvatskom saboru, tumačeći kako Bandić ne donosi odluku procjenjujući što bi bilo dobro za građane, nego jesu li izbori ili ne.

“Ne vidim logike da ZET diže cijenu karte sa 4 na 6 kuna, umjesto da se građane stimulira na javni prijevoz na način da plaćaju koliko se voze”, izjavio je zastupnik.

Bandića je prozvao da podržava neefikasnu upravu ZET-a i drugih gradskih javnih poduzeća, te ga pozvao da prije poskupljenja komunalnih usluga razmisli o reorganizaciji Holdinga, smanjenju broja zaposlenih, uvođenju novih tehnologija i rasterećenju građana.

Pozivam HDZ da se suprostavi tom poskupljenju u Gradskoj skupštini, da ne drži “lojtru” Bandiću u Zagrebu zato jer on drži Plenkoviću na nacionalnoj razini, izjavio je Maras, koji je nakon nedjeljnih izbora postao novim predsjednikom zagrebačkog SDP-a.

Poručio je i kako očekuje da Bandić na sutrašnjoj sjednici Gradske skupštine zaustavi privatizaciju Dinama.

Grad Zagreb ne bi smio dopustiti da se ono što su zamislili Zdravko Mamić i ostali provede u djelo, rekao je Maras.