MAMIĆ: Vargi sam dao 200 tisuća eura, ali preko Dinama’

Fah

Bivši izvršni dopredsjednik Dinama sazvao je medijsku konferenciju iz svojeg utočišta u Međugorju. Mamić je opet donio gomilu papira i govorio je prvo o tome kao je nepravomoćna presuda za izvlačenje novca iz Dinama, za koju je dobio šest i pol godina zatovra, nevaljana, a onda je progovorio o aferi SMS.

“Zvao sam vas da budete saveznici za borbu za istinu. Obratio sam se odvjetnicima, obratio sam se i profesorima Pravnog fakulteta, predstavnicima katedra. Ti profesori su učili te advokate, tužitelje, suce. Pa kako je moguće da ti isti učenici ne slušaju što njihovi profesori, što njihova pravna struka misli”, krenuo je Mamić.

Potom je otkrio kakav je njegov odnos s Franjom Vargom, informatičarom i bivšim zaposlenikom policije, koji je falsificirao sms-prepisku kojom je Mamić htio diskreditiriati bivšeg državnog odvjetnika Dinka Cvitana.

“U kontakt s Franjom Vargom sam došao zato jer sam želeći spasiti čast i obraz hrvatskog nogometa pa sam ponudio na press konferenciji 500 tisuća nagrade da ću nagraditi onoga tko kaže tko je nacrtao svastiku. Varga se javio da zna. Ja sam jednom zaposleniku dao kontakt od Varge da vidi s njim. Varga mi je dao stick na kojem je bilo sve kako on vidi situaciju, ta sam saznanja proslijedio nadležnim službama. On je tada rekao da ima i nešto važnije. Što? Kako se radi pritisak na suce i kako se montira tebi suđenje. Rekao sam – može, daj mi. Nisam izlazio s tim van, a on me sve više počeo moliti da mu pomognem, da je bolestan, da ima troje djece, da mu treba novac. Ja sam ukupno Vargi isporučio što u novcu što o stvarima oko 200 tisuća eura. Bilo mi ga je žao”, kazao je Mamić.

Mamić je potom objasnio kako je Vargi zapravo platio Dinamo, ali u njegovo ime. Mamić tvrdi da je on zamolio da se Vargi kupe određene stvari u njegovo ime, a da je onda njegov brat Zoran vratio novac Dinamo kada je nedavno došao u Zagreb. Mamić je kazao kako je to morao tako napraviti jer drugačije nije mogao dati novac Vargi. A zašto mu ga je dao? Kaže jer se sažalio.

“Postupio sam po zakonu, jer sam preko odvjetnika predao dalje spise. Moja je savjest čista. Ja sam isključivo čovjeku pomogao jer mi se sažalio”, rekao je Mamić, prenosi Dnevno.hr