Mamić nakon presude tvrdi da je nedužan i prijeti figurativnim oružjem

Foto HINA/ Dario GRZELJ

Bivši čelnik i sadašnji savjetnik NK Dinama Zdravko Mamić kazao je u srijedu da je presuda kojom je na sudu u Osijeku osuđen na 6,5 godina zatvora isforsirana i lažna, uvjeren je u svoju nedužnost, a svima koji su mu “napakirali i osudili ga” zaprijetio je “neviđenim oružjem”.

Mamić je na tiskovnoj konferenciji u Međugorju kazao da se presudi kojom je proglašen krivim nije nadao i nije ju očekivao.

Obrazloženje presude, kazao je, čini ga ljutitim i bijesnim jer ga nijedan svjedok nije teretio ni za što.

Presudu je nazvao isforsiranom i lažnom. Tvrdi da je osječki sud samo prepisao ono što su mu je ‘napakirali’ DORH i Uskok.

“Monstrumi koji su mi napakirali i osudili me neće mirno spavati”, kazao je Mamić, najavivši svoje protuodgovor na presudu u vidu “oružja kakvo u Hrvatskoj nije viđeno”.

“Naravno, ne mislim na oružje iz kojeg se puca”, napomenuo je.

Svima koji su upleteni u njegovo proglašenje krivim biblijski je poručio: “Bože oprosti im, ne znaju što čine”.

Kazao je i da se ne vraća u Hrvatsku i da će se iz Hercegovine “boriti” do pravomoćnosti presude.

Bivši čelnik i sadašnji savjetnik NK Dinama Zdravko Mamić, njegov brat Zoran, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar u srijedu su nepravomoćnom presudom osječkog

Županijskog suda proglašeni krivim za Uskokove optužbe o izvlačenju oko 116 milijuna kuna iz toga kluba te nanošenje štete državnom proračunu od  12,2 milijuna kuna te ih je osudio na zatvorske kazne, pri čemu je Zdravko Mamić dobio šest i pol godina. (H)