Maloljetnica u Kotoribi sjekirom napala socijalne djelatnice

Pixabay

Maloljetna djevojka u petak je u Kotoribi sjekirom napala dvije djelatnice preloškog Centra za socijalnu skrb koje su uspjele pobjeći neozlijeđene, a djevojka im je razbila auto te je privedena na kriminalističko istraživanje, doznaje se u nedjelju od policije.

Prema riječima glasnogovornice Policijske uprave međimurske Marine Soldat, djelatnice socijalne skrbi su u dobi od 26 i 46 godina, a napadnute su prilikom obavljanja svojih redovitih poslova.

„Maloljetnica je mahala prema njima hladnim oružjem. One nisu ozlijeđene, ali je potom djevojka razbila stražnje staklo njihovog službenog vozila”, kazala je Soldat za Hinu. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno, dodala je.

Nakon incidenta, maloljetnica je privedena u službene policijske prostorije radi kriminalističkog istraživanja, nakon kojeg je puštena.

Zbog počinjenja dvaju kaznenih djela – prisile prema službenoj osobi i oštećenja tuđe stvari, nadležnom će Državnom odvjetništvu za mladež biti podneseno posebno izvješće, istaknula je Soldat iz PU međimurske.

D.Prša/H.