Malis Antonella: “Usne od meda – Dalmatinska šansona Šibenik 2019”

Antonella Malis, hrvatska operna crossover umjetnica, sopranistica, na 22. Večeri dalmatinske šansone Šibenik 2019

„Život je uvijek nov i na ovaj svijet smo došli “bez uputa za postupanje” kad nam se ljubav dogodi. Jer ljubav je zadržala svoje neotuđivo pravo na spontanost…i neposluh…Ona je i dalje živa…,otvorena kroz primanje, davanje, dijeljenje, zagrljaj…”i u INAT NJIMA”….trajna!!!, uoči 22. Večeri dalmatinske šansone Šibenik 2019 poručila je Antonella Malis.

Na ovogodišjoj po redu 22. Dalmatinskoj šansoni u Šibeniku publici će se predstaviti hrvatska operna crossover umjetnica, sopranistica Antonella Malis pjesmom/šansonom Usne od meda; autorskog tima: Glazba : Emir Kulenović Text: Vesna Boinović Grubić, Aranžman: Aleksandar Valenčić.

Antonella Malis

„USNE OD MEDA“ pjesma je u svojoj glazbenoj izražajnosti prave šansone. Tekst, inspiriran istinitim događajem, pjeva o emociji ljubavi, potrebe i strasti dvoje ljudi i dalje povezanih unatoč mreži životnih okolnosti koje pokušavaju to spriječiti i osuditi. Kroz takvu emocija žena izražava najdublju esenciju svoje pripadnosti u ljubavi.

Poznati su izvođači i pjesme 22. Večeri dalmatinske šansone Šibenik 2019., koje će  se izvesti 16. i 17. kolovoza na festivalskoj ljetnoj pozornici na Trgu Republike Hrvatske.

Prva festivalska večer i  ove godine rezervirana je za Večer talijanske kancone u kojoj će se izvesti neke od najboljih talijanskih kancona izvedenih u proteklih šezdeset godina i to kako u originalnoj talijanskoj verziji tako i kao hrvatski prepjevi

Drugog dana festivala održati će se Večer novih skladbi dalmatinske šansone. Festivalski žiri u sastavu Dušan Šarac, umjetnički direktor, Damir Marušić, voditelj festivalskog orkestra, Mate Anić, skladatelj i glazbenik, Dalibor Mirčeta, glazbenik i direktor festivala Branko Viljac, odabrali su 23 skladbe od 126 zaprimljenih skladbi po raspisanom natječaju.

Nacionalno/DP.