Malenica iz Atene o uhićenim Boysima: Očekujemo njihovo oslobađenje

Screenshot

Ministar pravosuđa Ivan Malenica posjetio je neke zatočene navijače koji se nalaze u tamošnjim zatvorima.

Malenica kaže da su razgovarali s Grcima o sigurnosti u zatvorima pa do nekih jamstava koje Hrvatska može dati ako ih vrate natrag u državu.

“Mi ćemo jamčiti da će dolaziti na suđenje u Grčku. Imali smo i nekoliko primjera kod nas takvih situacija. To je jedna od opcija. Očekujemo njihovo oslobođenje ovdje na temelju pravičnog suđenja i da se prekršitelji deportiraju u Hrvatsku”, rekao je.

Što se tiče preuzimanja suđenja kaže kako to nije realno. “Prepustio bih to grčkom pravosuđu. Zadnja opcija u slučaju osuđujuće presuda je da kaznu izvršavaju u Hrvatskoj”, dodao je, piše N1.

 

Kaže da ne mogu prejudicirati rezultate policijskih istraga niti suđenja te smatra da ne utječu na grčko pravosuđe nego se brinu o hrvatskim državljanima.

“Na pravosudnim tijelima je zadnja, mi smo kao država došli pokazati da smo ozbiljni i da možemo jamčiti određene stvari. Ne vjerujem da to može biti kontraproduktivno. Imaju neke nove snimke i neke nove momente, ali teško je u ovom trenutku utvrđivati što snimka znači, ali stavlja neki novi moment da situaciju da su hrvatski državljani ubili grka”, rekao je Malenica.

“Istraga je u završnoj fazi i u narednim tjednima se očekuje završetak”, napomenuo je.

Posjetio je i neke zatvorenike u grčkom zatvoru. “Nema velikih primjedbi, njih zanima tijek postupka. Ne znam koliko su svjesni kamo ide istraga i koliko informacija imaju od strane odvjetnika”, rekao je.

Smatra da nije ministar koji posjećuje huligane nego štiti i brine o hrvatskim državljanima. Dodao je da je Grčka zatražila izvadak iz kaznene evidencije za sve 102. uhićene osobe.