Makovac: ‘Dok se granica u Savudrijskoj vali točno ne definira, ribari će raditi do crte’

Slovenska policija ispunila je najavljeno – našim ribarima na kućne adrese poslali su 14 kazni, zbog, kako kažu, nedopuštenog prelaska morske granice. Reagiralo je odmah naše ministarstvo vanjskih poslova. U oštroj diplomatskoj noti navode kako će biti prisiljeni reagirati na jednak način.

I hrvatska policija vodi evidenciju, pa tako imaju evidentiranih 8 učestalih prekršitelja koji državnu granicu prelaze na mjestu izvan graničnog prijelaza bez odobrenja. I dok se ovakvim ponašanjem narušava dobrosusjedska suradnja, savudrijski ribari u neugodnom su iščekivanju.

O tome je u Studiju 4 govorio ribar Diego Makovac. Kazao je da još niti jedna kazna nije pristigla, on je 13, 14 puta evidentiran da je prekršio zakon.

Ukoliko mu kazna stigne na kućnu adresu, obavijestit će ministarstvo unutarnjih poslova o tome i njima će proslijediti, očekuje da će država to riješiti kako je i obećala, da je to njihov problem. Ne očekuje od Vlade da plati, već da riješi problem – to je njihov stav, tako je Vlada obećala.