Majdak: Vraćamo blago na Banovinu

Obnovljeni su gospodarski objekti OPG-a Josipa Ivanovića u Strašniku koji su bili stradali u razornom potresu krajem prošle godine. Obiteljsko je gospodarstvo obnovljeno uz nesebičnu pomoć susjeda i prijatelja.

U obnovljene štale vraćene su krave koje su u međuvremenu bile izmještene na OPG-u Josipa Hudoletnjaka u Kloštru Vojakovačkom na području Križevaca.

Prijevoz stoke osigurali su pripadnici Stožera civilne zaštite, Ministarstva poljoprivrede te tvrtke Agroproteinka, uz nadzor državnoga tajnika Tugomira Majdaka.

“Osigurali smo kontinuitet izdavanja stočne hrane stradalim poljoprivrednicima od prvih dana nakon potresa. Nastavit ćemo s ovom mjerom tako da seljaci Banovine mogu hraniti i održati svoj stočni fond. Paralelno pripremamo aktivnosti za revitalizaciju poljoprivrede uz povećanje stočnog fonda te osiguranje tržišta” kazao je državni tajnik Majdak.

Od razornoga potresa koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju, Ministarstvo poljoprivrede obiteljskim gospodarstvima osigurava dovoljne količine stočne hrane. Zalihe stočne hrane pohranjene su u skladištima u Petrinji i Glini.