Majdak: U Berlinu smo kao zemlja partner omogućili prezentaciju hrvatskih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda na najvećem svjetskom sajmu

BERLIN Više od 1800 izlagača iz čak 72 zemlje svijeta na impozantnih 118 200 m2 izložbenog prostora predstavlja svoje proizvode na 85. sajmu Zeleni tjedan, najvećem međunarodnom sajmu poljoprivrede, hortikulture i prehrambene industrije.

Od petka do nedjelje sajmom je prošlo već 100.000 posjetitelja, što je više nego prošle godine, a očekuju ukupno oko 400.000 posjetitelja do kraja sajma, na kojem radi 10.000 ljudi.

Hrvatsko izaslansto danas je 100-tisućitog posjetitelja sajma, par iz Berlina, nagradilo s poklon paketom hrvatskih prehrambenih proizvoda. Državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak ističe kako su očekivanja od ovog međunarodnog sajma u potpunosti ispunjena.

– U Berlinu smo postavili cilj da kao zemlja partner omogućimo prezentaciju hrvatskih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda na najvećem svjetskom sajmu poljoprivrede, hrane i hortikulture. Zadovoljstvo i pozitivni utisci naših OPG-ova i prehrambene industrije u prva tri dana sajma potvrda kako će Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska turistička zajednica planirano za ovogodišnji nastup i ostvariti. Stoga, krećemo s planovima za 2021. po završetku sajma, kazao je Majdak.