Majdak: Nova zajednička poljoprivredna politika EU ponuditi će strateški i financijski okvir za realizaciju održive europske poljoprivrede u budućnosti

Na Agronomskom fakultetu u Zagrebu danas je otvorena konferencija ‘Digitalna poljoprivreda’.

U ime ministrice poljoprivrede Marije Vučković konferenciju je otvorio državni tajnik Tugomir Majdak. Majdak je održao predavanje na temu “Budućnosti zajedničke poljoprivredne politike” pri čemu je istaknuo kako će nova zajednička poljoprivredna politika EU ponuditi strateški i financijski okvir za realizaciju ciljeva održive europske poljoprivrede u budućnosti.

-Hrvatska će kroz buduću Strategiju poljoprivrede i ruralnih područja, te poglavito kroz Strateški plan odgovoriti na potrebe hrvatskih poljoprivrednika. Intervencije će biti usmjerene na osiguranje sigurnog dohotka poljoprivrednika, investicije u povećanje konkurentnosti, zahtjeve vezane za okoliš i klimu, ali i u funkcionalnu poljoprivrednu infrastrukturu, te nužne inovativne i projekte koji osmišljavaju mladi poljoprivrednici. Digitalna poljoprivreda je budućnost, a znanstveni i stručni projekti akademske zajednice kao partnera moraju u što većoj mjeri imati primjenu u poljoprivrednoj praksi, kako kod većih poljoprivrednih sustava, tako i kod OPG-ova u Hrvatskoj, u svom izlaganju na konferenciji, između ostalog, kazao je Majdak.

U nastavku konferencije posjetitelje očekuju predavanja istaknutih profesora s fakulteta u Zagrebu i Osijeku, te poduzetnika i poljoprivrednih proizviđača.