Magdalena Komes preuzela funkciju gradonačelnice Petrinje

Magdalena Komes, gradonačelnica Grada Petrinje u sljedećem četverogodišnjem mandatu, preuzela je danas ovu funkciju, nakon primopredaje obavljene u privremenim prostorijama petrinjske gradske uprave. Podsjetimo, do ovih izbora, u dva uzastopna mandata gradonačelnik je bio Darinko Dumbović.

Sad već bivši gradonačelnik grada Petrinje stigao je u prostorije gradske uprave s buketom cvijeća za novoizabranu gradonačelnicu Magdalenu Komes te istoj čestitao, a onda je krenula službena primopredaja te sastanak, koji je trajao 15-ak minuta.

U izjavama za medije prvi se obratio dosadašnji gradonačelnik grada Petrinje Darinko Dumbović, a u počecima svog obraćanja kazao je kako sada svi problemi ostaju Magdaleni Komes, točnije kako ima kvalitetnu sinergiju politike iz grada Petrinje.

Podsjetio je kako je grad prije osam godina naslijedio sa 25 milijuna kuna duga, a imao je tada proračun od 68 milijuna kuna.

Novoizabrana gradonačelnica Magdalena Komes također se obratila te najavila detaljne analize i revizije, također naglasivši kako je stanje i prije potresa bilo teško pa će tako ova situacija zahtijevati veliko zajedništvo, kroz koje vjeruje kako će uspjeti ovaj grad izvući iz pepela.

Donedavni gradonačelnik, na iznenađenje svih, najavio je svoje povlačenje iz politike, barem za sada, naglasivši kako se želi posvetiti obitelji, svojim unucima.

Privremeno se povlači iz politike, najavio je i neće sjediti kao vijećnik u Gradskom vijeću nego se posvetiti obitelji. Gradske financije, izazovi s kojima se susreće Petrinja, dio je to posla s kojim će se, zajedno sa svojim suradnicima, „boriti“ nova gradonačelnica Magdalena Komes.

Gradonačelnica Magdalena Komes zahvalna svojim stranačkim kolegama koji su ju kao ženu prepoznali kao kandidatkinju, a na kraju je uspjela, i sve to je, smatra, dokaz kako Hdz nije neka konzervativna i zatucana stranka.

Magdalena Komes, gradonačelnica Grada Petrinje u sljedećem četverogodišnjem mandatu, preuzela je danas ovu funkciju, nakon primopredaje obavljene u privremenim prostorijama petrinjske gradske uprave. Podsjetimo, do ovih izbora, u dva uzastopna mandata gradonačelnik je bio Darinko Dumbović

Gadonačelnica Komes predstavila je koji će biti njezini prvi potezi, … pogledajte u videu Radio Banovine :