Macan napustio emisiju nakon svađe sa Škorinom zastupnicom: “S ovom spodobom ne želim sudjelovati u emisiji”

Večerašnja rasprava u IMS-ovoj emisiji Otvoreno završila je odlaskom komunikacijskog stručnjaka Krešimira Macana iz studija. Tema emisije bila je konačni izgled nove Vlade i budućnost Hrvatske, a Macana je naljutilo izlaganje Karoline Vidović Krišto iz Domovinskog pokreta.

Krišto je ustvrdila kako se raspravlja o vladi koja je izabrana protuustavno i koja će se sastaviti protuustavno, s mnogim ministrima koji su se dokazali korupcijom. Istaknula je da joj je frapantno raspravljati o tome a ne o iskapanju ubijenih Hrvata u jami Jazovki. Macana je optužila za medijsko obmanjivanje jer se, kako kaže “zajedno s medijima predstavlja kao neovisni analitičar”.

Njezino izlaganje prekinuo je Macan rekavši joj da je malo zalutala u emisiju i da ju ne želi slušati.  Ona mu je odgovorila da ne mora i da može napustiti studio, što je on na kraju i učinio i napustio emisiju. Pale su i teške riječi.

Macan za portal hrt.hr: Tema nisu ustaše i partizani

– Gospođa Krišto je došla u emisiju s pripremljenim monologom. Nisam mogao ostati u istoj emisiji s osobom koja vrijeđa, govori neistine i ne dopušta raspravu. Stoga sam otišao, izjavio je Krešimir Macan za portal hrt.hr.

– Tema je emisije trebala biti budućnost Hrvatske i očekivanja od nove Vlade, a ne povratak u prošlost i ustaše i partizani, poručuje Macan. Dodaje i da razumije da su ostali gosti emisije ostali. “Oni kao političari moraju pretrpjeti svašta, ja ne moram”, kaže.

U Otvorenom urednika i voditelja Mislava Togonala gostovali su i Ivan Anušić – HDZ, Arsen Bauk – SDP te Dalija Orešković – Stranka s imenom i prezimenom.

https://www.facebook.com/watch/?v=1641089629391234

Izvor: HRT