Mačak Ahilej službeni proricatelj rezultata SP u Rusiji

Kao i mnogi nogometni zaljubljenici koji pokušavaju predvidjeti rezultate Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji i Ahilej je zaposlen proučavanjem reprezentacija, njihovom formom i izostancima. Ali on ima jednu prednost – mačji instinkt.

Bijeli mačak koji živi u muzeju Ermitažu bit će službeni vidovnjak koji će pokušati predvidjeti pobjednike i gubitnike najvažnijeg svjetskog nogometnog turnira, koji počinje u Rusiji za dva tjedna.

Ahileju neće biti lako ispuniti očekivanja i izaći iz sjene slavne hobotnice Paula koji je postao međunarodna zvijezda pošto je točno pogađao rezultate na SP 2010., uključujući i točan odabir kasnijeg pobjednika Španjolske.

Ahilej, jedna od mnogih mačaka koje žive u Ermitažu, već je pogađao rezultate s Kupa konfederacija prošle godine.

Pošto je gluh, horde novinara koje će čekati njegova proročanstva neće ga moći omesti. Rezultate utakmica će pogađati birajući između dviju zdjelica s istom hranom, ali različitim zastavama.

Ahilej je trenutačno na pripremama. Malo je, naime, predebeo.

“Ljudi ga hrane više nego što bi trebali. Pošto je više sličio na loptu nego na mačka, stavili smo ga na strogu dijetu”, rekla je veterinarka Ana Kondratjeva koja sada brine o njemu.  (H)