Ma kakvi Al Pacino i De Niro: Jedan hrvatski glumac postao je otac u 92. godini, rekao je da nije pazio

Glumac Zvonimir Rogoz | Foto: Screenshot: YouTube/HRT

Robert De Niro i Al Pacino dobili su djecu u devetom desetljeću života. No, još kasnije ocem je postao hrvatski glumac, redatelj i prevoditelj Zvonimir Rogoz. On je sina Rafaela dobio u dobi od 92 godine. Uz to, on je jedno vrijeme bio i najdugovječniji glumac, a ostat će upamćen i kao prvi stogodišnjak na glumačkoj sceni u Hrvatskoj.

Cijeli svijet se nedavno bavio pitanjem može li netko postati roditelj u poznim godinama i je li to moralno u redu. Takvoj raspravi, koja obično ima više uporišta za i protiv, povod su bile vijesti o tome kako su holivudski glumci Robert De Niro i Al Pacino postali roditelji u 80., odnosno 84. godini života.

No, daleko su oni od rekordera koji dolazi iz – Hrvatske. Sad već pokojni glumac, redatelj i prevoditelj Zvonimir Rogoz, uz to što je do smrti postao Guinnessov rekorder po duljini svoje karijere (81 godina), postao je otac u 92. godini, piše Večernji list.

Zvonimir Rogoz rođen je 10. listopada 1887. godine u Zagrebu. Sina Rafaela dobio je 1979. godine u braku sa svojom drugom suprugom, 56 godina mlađom Agatom. S obzirom na to da je slovio za velikog zavodnika, mnogi su sumnjali kako je on biološki otac djeteta.

Supruga Agata je na to reagirala, tvrdeći da su to priče koje su u javnost plasirale njegove ljubomorne ljubavnice. Rogoz se, pak, našalio da on i supruga – nisu pazili.

Zvonimir Rogoz je posljednju ulogu odigrao u 100. godini života te je zbog toga tada postao najstariji aktivni glumac na svijetu te ujedno i prvi stogodišnjak na kazališnoj i filmskoj sceni u Hrvatskoj. S 98 godina napisao je autobiografsku knjigu “Mojih prvih 100 godina”. Preminuo je u 101. godini, 6. veljače 1988, piše Mirovina.hr