Lukačić: Vlada poboljšava položaj osoba s invaliditetom na tržištu rada

Saborska zastupnica HDZ-a Ljubica Lukačić u četvrtak je u izjavi novinarima izrazila zadovoljstvo i pohvalila Vladu zbog uredbi kojima će se poboljšati položaj osoba s invaliditetom na tržištu rada.

„Vlada je na jučerašnjoj sjednici donijela uredbe o osnivanju centara za profesionalnu rehabilitaciju. Ti su centri bili osnivani prema Zakonu o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom, međutim, izmjenom tog Zakona osnivanje centara uređeno je na drugačiji način, odnosno sada su osnivačke udjele preuzele jedinice lokalne i regionalne samouprave“, kazala je Lukačić.

„Ovim načinom Vlada je omogućila bolji i kvalitetniji rad, provođenje i organiziranje centara za profesionalnu rehabilitaciju, a osobama s invaliditetom i osobama s oštećenjem omogućila je bolju i kvalitetniju integraciju na tržište rada. Centri će se financirati namjenskim sredstvima koje poslodavci nisu uplatili vezano za kvotno zapošljavanje osoba s invaliditetom“, pojasnila je Lukačić.


Vjeruje da će se na ovaj način osobama s invaliditetom omogućiti bolje i kvalitetnije ulaženje na tržište rada, što je, dodaje, „izuzetno važno i za što se već godinama borimo, a ovo je daljnji korak u toj borbi“. „Vlada brzim korakom čini sve kako bi osobe s invaliditetom našle svoje mjesto na tržištu rada“, zaključila je Lukačić.