„Lud, zbunjen, prevaren“

Split, 07.12.2019. - Prigodnim programom u HNK Split obilježena je 20. godišnjica smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Na fotografiji splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, gradonačelnik grada Splita Andro Krstulović Opara. foto HINA/ Miroslav LELAS/ lm

Hrvatska stranka prava Split otvorenim pismom obratila se javnosti i prozvala gradonačelnika Splita Antu Oparu i Vladu RH povodom proslave Sv. Dujma, zaštitnika grada Splita, u kojem navodi da je taj blagdan postao prigoda za “šibicarenje” i ubiranje sitnih politikantskih poena, jer se po treći put na taj dan, gradu Splitu daruje veliki dio bivše vojarne Dračevac.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Izgleda da je proslava Sv. Dujma, zaštitnika grada Splita posljednjih godina postala prigoda za „šibicarenje“ i ubiranje sitnih politikanskih poena. Očito određeni trenutni politički faktori misle da su građani Splita bez pamćenja, vrlo niskog kvocijenta inteligencije i da ne vide ono što im se događa ispred očiju.

Danas, na blagdan Sv. DujmaVlada RH darovala je Gradu Splitu veliki dio bivše vojarne Dračevac. Naravno, ništa  ne bi bilo čudno da ovo nije već treći put da Vlada daruje Gradu Splitu taj kompleks. Prvi puta je to učinio Ivo Sanader 2009. godine za vrijeme gradonačelnika Ivana Kureta, potom je to učinio Plenković uoči blagdana Sv. Dujma 2018. godine s gradonačelnikom Oparom, a  danas smo ponovno doživjeli situaciju kao i prije dvije godine. Ne želimo politizirati i praviti se najpametnijima, ali uistinu moramo postaviti neka pitanja.

Gradonačelniče Opara, možete li nam objasniti tko je ovdje lud, tko zbunjen, a tko normalan?

Ovakav igrokaz zaista se rijetko viđa, a upravo ste Vi jedan od glavnih aktera. Vi i Vaš savjetnik Budiša ubuduće bi se nekada možda trebali i konzultirati oko određenih tema jer očito ste izgubili tlo pod nogama. Jednom navodite da će glavna zgrada Tehnološkog parka Dračevac biti gotova sredinom 2020. godine, drugi puta da možda neće tada, a treći put da se to ipak neće realizirati  u Vašem mandatu. Gradonačelniče Opara, Vlada RH manipulira s Vama, a Vi taj isti model primjenjujete na građane Splita. Znamo da možda Vi, s obzirom na zaista impresivan broj megalomanskih projekata koji se trenutno realiziraju u gradu Splitu, ne možete popratiti sva događanja, ali zar netko od Vaših najbližih suradnika ne bi trebao pratiti koliko puta je do sada Vlada RH gradu Splitu darovala bivšu vojarnu Dračevac.

Od samog početka Vašeg mandata vrlo smo konstruktivni te nam je želja da se Grad razvija u pozitivnom smjeru. Stoga je svaka naša kritika dobronamjerna i u vidu interesa svih građana Splita. Gradonačelniče Opara, nažalost na projektu bivše vojarne Dračevac niste položili te ste nakon popravnog ispita ponovno dobili ocjenu nedovoljan .

Vrijeme je da svojim sugrađanima priznate da niste uspjeli s projektom Dračevac, ali da se nadate da će neka buduća Vlada nekom budućem Gradonačelniku ponovno darovati taj prostor kako bi se priveo određenoj namjeni.

Gradonačelniče Opara, ipak je Split glavni!

HSP Split