Lošinjskom Boutique Hotelu Alhambra dodijeljena Bijela zastava

Fotografija: Hrvoje Serdar (PRess)

Bijela zastava, međunarodni simbol čistih vodenih površina i njihovoga dna, dodijeljena je lošinjskome Boutique Hotelu Alhambra za očuvanje vodenih površina u dijelu uvale Čikat.

Bijelu zastavu svečano je u ime Zaklade princa Alberta II od Monaka dodijelio poznati ronilac Kristijan Curavić, osnivač i predsjednik Global Under Water Awareness Associationa (GUWAA) i Svjetske udruge za očuvanje i zaštitu mora, rijeka i jezera.

Fotografija: Hrvoje Serdar (PRess)

U povodu dodjele Bijele zastave, predsjednik Uprave Grupe Jadranka, Sanjin Šolić, istaknuo je kontinuitet u brizi o čistoći plaža, mora i podmorja koju provodi Grupa u suradnji s lokalnom zajednicom.

“Činjenica da će se u uvali Čikat od sada vijoriti dvije Bijele zastave potvrda je prirodnih ljepota uvale i samog otoka te ujedno i priznanje za sve nas u Grupi Jadranka koji kroz akcije čišćenja plaža, obale i morskog dna nastojimo očuvati netaknutima ljepotu koja nas okružuje”, poručio je Sanjin Šolić.

Bijelu zastavu dodjeljuje Global Under Water Awareness Association (GUWAA), organizacija koja čisti i štiti oceane i mora, jezera i rijeke diljem svijeta, a dio je najveće međunarodne mreže ronilaca, zaštitnika svih vodenih resursa. Inače, Bijela zastava je jedini simbol u svijetu koji jamči čisto more te plaže, morsko dno i kopnene vode u svrhu zaštite života u njima te je vlasništvo Zaklade princa Alberta II. od Monaka i GUWAA-e.

“Bijela zastava koju je dobio Boutique Hotel Alhambra simbolizira čistoću mora, i to zbog izuzetno visokih standarda zaštite prirodnog bogatstva u ovoj prekrasnoj uvali”, izjavio je Kristijan Curavić, osnivač i predsjednik GUWAA-e.