Lokaliziran požar kod Drniša

Požar koji je planuo jučer u 13.34 sati kod Midenog brda u blizini Drniša lokaliziran je, no još uvijek nije ugašen. Jučer su diljem Šibensko-kninske županije planula još tri požara, doznaje se u Županijskom centru 112.

Situacija na Midenom brdu je pod kontrolom, pa ne bi trebalo biti većih problema i ubrzo bi požar trebao biti proglašen ugašenim. Izdimljavanje je u tijeku i vatrogasci su još uvijek angažirani na dogašavanju, ističu iz Županijskog centra 112. Izgorjelo je 20 hektara trave, niskog raslinja i smrike.

Jučer je gorjelo na 303. kilometru autoputa kod čvora Pirovac s južne strane uz ogradu. Na požar je izašlo osam vatrogasaca JVP Vodice, DVD Vodice i DVD Zaton, te tri air tractora. Opožareno je 0,5 hekara trave i niskog raslinja. Požar je ugašen je u 19 sati.

Gorjelo je i u vodičkom zaleđu na području Leća gdje je izgorjelo 1,2 hektara trave, niskog raslinja, borove šume i 10 stabala maslina.

U 23.32 sati zaprimljena je dojava i o požaru otvorenog prostora nedaleko Rupa. Na intervenciju je izašlo 16 vatrogasaca JVP Šibenik, DVD Dubravice, DVD Skradin, DVD Šibenik, DVD Bilice, DVD Brodarica i DVD Zablaće. Izgorjelo je 5 hektara borove šume, a požar je ugašen jutros u 04.30 sati.

Na Svilaji izgorjelo 30 hektara
Tijekom vikenda vatrogasci s područja Splitsko-dalmatinske županije gasili su četiri požara od kojih je onaj na Svilaji bio najveći, a tu je izgorjelo oko 30 hektara hrastove šume, niskog raslinja i trave, doznaje se u Vatrogasno-operativnom centru Split.