Ljubo Ćesić Rojs izbačen iz Generalskog zbora: Sjednica trajala 14 minuta

Izvor: Nacionalno/Dražen Prša

Povod sukobu u HGZ-u bilo je otvoreno pismo 12 generala koji su napali Krešića jer se u Zagrebu susreo s izaslanstvom Udruženja generala BiH.

Ljubo Ćesić Rojs više nije član Hrvatskog generalskog zbora, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora koja je, kako doznaje Večernji list, ukupno trajala 14 minuta i na kojoj nije bilo dozvoljena rasprava. Doznaje se također da su za izbacivanje bili generali Krešić, Kruljac, Tomičić, Peternel, Štimac, Dumančić,Blaškić, Bobetko, Tomašević. Dok su Rojs i Galić bili protiv, a Bajan i Andabak suzdržani.

Povod sukobu u HGZ-u bilo je otvoreno pismo 12 generala – pet bivših i sedam aktivnih članova HGZ-a – koji su napali Marinka Krešića jer se s nekoliko suradnika iz HGZ-a uoči Dana državnosti u prostorijama Islamskog centra u Zagrebu susreo s izaslanstvom Udruženja generala BiH.

“Zašto su se predstavnici Hrvatskog generalskog zbora našli s predstavnicima Udruženja generala BiH, ne pitajući se je li netko od njih odgovoran za ratne zločine nad Hrvatima”, poručili su potpisnici pisma (Ivan Tolj, Ivan Kapular, Andrija Hebrang, Žarko Tole, Ivica Primorac, Željko Šiljeg, Ljubo Ćesić Rojs, Miljenko Galić, Ante Jelavić, Ilija Nakić, Mario Bradara i Žarko Keža).