Lista za Rijeku: “Spriječite ponovni izbor Kolinde Grabar Kitarović”

Tiskovna konferencija Liste za Rijeku

Politička stranka Lista za Rijeku priopćila je u ponedjeljak u Rijeci da u drugom krugu predsjedničkih izbora podupire Zorana Milanovića te je pozvala sve Riječane da masovnim odzivom “ne prepuste stvari slučaju ili biračima koji ne žive u Hrvatskoj” te da spriječe ponovni izbor Kolinde Grabar-Kitarović.

Kako je na konferenciji za novinare rekao predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić, razlog su “njezine sramotne i nikad povučene izjave o Nogometnom klubu Rijeci kao rezervnome srpskom klubu”. 

“Osoba koja se srami svojega grada i regije zato što drukčije politički dišu od ostatka države nije i ne može biti naša predsjednica”, istaknuo je Švorinić.

Ocijenio je da je Milanović, “unatoč svojim manama, neusporedivo kompetentniji, obrazovaniji i u mnogo čemu superiorniji izbor od Kolinde Grabar-Kitarović, koja u svojemu mandatu nije ponudila ništa više od kvazidomoljubne patetike ili koketiranja s radikalnom desnicom”.

 “Vjerujemo da je izbor predstavnika građanske i liberalne Hrvatske za zemlju pozitivan iskorak u smjeru zaustavljanja daljnjeg marša konzervativne revolucije”, istaknuo je predsjednik Liste za Rijeku.