Lisinski teško oštećen obilježava 50. obljetnicu osnutka

foto FaH/ Damir SENČAR

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u utorak 29. lipnja obilježava 50 obljetnicu osnutka, a svojim posjetiteljima i građanima Zagreba, u okolnostima kada je zgrada oštećena u potresu i zatvorena za javnost, iz Lisinskog poručuju da svoju misiju nastavljaju nedaćama usprkos.

Na današnji dan prije točno pedeset godina, 29. lipnja 1971. Skupština grada Zagreba donijela je Rješenje o osnivanju ustanove Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski, ističe se u priopćenju. Dogodilo se to na 14. sjednici Gradskog vijeća deset godina nakon početka izgradnje, a dvije godine prije završetka izgradnje Dvorane, koja je trajala ukupno 12 godina.

“I kao da nam se povijest ruga… danas, kao i prije 50 godina, osnovani Lisinski ne raspolaže prostorom za rad, za ostvarenje različitih programa svih umjetničkih vrsta ili drugih vještina”, napominju iz Lisinskog.

U 2021. godini, zgradu, istina, imamo, ali ozbiljno stradalu, oštećenu, narušenu i zatvorenu za javnost zbog neriješenih posljedica potresa s kraja prošle godine, koji se dogodio upravo istoga datuma, dvadeset devetoga, kada je u lipnju 1971. Lisinski utemeljen, a u prosincu 1973. i svečano otvoren, dodaju.

“Kakva igra sudbine! Vjeru u bolje dane ne gubimo. Našu misiju predstavljanja neprocjenjivih doživljaja nastavit ćemo svim nedaćama usprkos. Sretan vam Dan Lisinskog!”, poručuje se u priopćenju.