Linija obrane od požara na Pelješcu duga tri kilometra; cijelu noć na požarištu vatrogasci i vojska

Požar na Pelješcu

Linija obrane od požara u Orebiću na Pelješcu proteže se na otprilike tri kilometra – od Postupa do sela Glabalovo, puše jak istočni vjetar, a prema vremenskoj prognozi slabljenje vjetra očekuje se od 23 do 3 sata ujutro, izvijestili su u utorak navečer iz Dubrovačko-neretvanske županije, dok su iz Ministarstva obrane poručili kako će ondje, uz stotine vatrogasaca, cijelu noć dežurati i 50 vojnika, a ujutro će na požarište u Orebiću doći u pomoć još 52 vojnika i sedam vozila.

Za srijedu meteorolozi najavljuju umjerenu do jaku buru, mjestimično s olujnim udarima koja će postupno slabiti.

U požaru na Pelješcu u utorak su nagorjela četiri stambena objekta – fasade i krovišta kuća u selu Stankovići, požari se povremeno javljaju na cijelom požarištu.

Na terenu je više od 300 vatrogasaca iz Dubrovačko-neretvanske županije i drugih krajeva Hrvatske s pedesetak vozila, a pristiže još vatrogasnih snaga.

U borbi s vatrom sudjelovala su tijekom dana i tri kanadera kao i 50-ak pripadnika Hrvatske vojske s pet vojnih kamiona s opremom i vozilom veze koji su na požarište došli desantnim brodom-minopolagačem Hvatske ratne mornarice.

Zbog požara na Pelješcu, ministar obrane Damir Krstičević hitno je sazvao sastanak dubrovačko-neretvanskoga Županijskoga vatrogasnog stožera.

Sastanak stožera bit će u srijedu u osam sati u Orebiću.