Lijes s tijelom poginulog hrvatskog vojnika Briškog stigao u domovinu

Hina

Na zagrebački aerodrom NATO-ovim zrakoplovom u petak ujutro stigao je lijes s poginulim hrvatskim vojnikom Josipom Briškim koji je dočekan uz  najviše vojne i državne počasti.

U zagrebačku zračnu luku u ranim jutarnjim satima sletio je američki transportni avion C-17 kojim je u Hrvatsku prevezen preminuli hrvatski vojnik, skupnikJosipBriški, koji je poginuo u terorističkom samoubilačkom napadu u Kabulu.

Američki zrakoplov u noćnim satima poletio je iz Bagrama u Afganistanu, a ispratio ga je zapovjednik NATO misije „Resolute Support“ general Austin Scott Miller, čime je stradalom hrvatskom vojniku iskazana najveća počast, priopćeno je iz MORH-a.

U zagrebačkoj zračnoj luci “FranjoTuđman” organiziran je svečani doček uz najviše vojne počasti za preminulog hrvatskog  vojnikaJosipa Briškog, kojem uz obitelj nazoči  predsjednica RH i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga  Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Vlade Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima te drugi visoki dužnosnici Ministarstva obrane i Hrvatske vojske.

Svečanom dočeku nazoče i predstavnici zemalja članica NATO saveza, Sjedinjenih Američkih Država, Francuske, Njemačke, Češke i Albanije.
Nakon organiziranog dočeka uz najviše vojne počasti na Plesu, komemoracija za preminulog skupnikaJosipa Briškog, održat će se u Ministarstvu obrane s početkom u 11,00 sati.

U Ministarstvu obrane i vojarnama diljem zemlje, kao i misijama u svijetu u kojima sudjeluju naši vojnici, jučer su otvorene knjige žalosti. 

JosipBriški bi uz vojne počasti trebao biti pokopan u subotu.

U Ministarstvu obrane i vojarnama diljem zemlje, kao i misijama u svijetu u kojima sudjeluju naši vojnici, jučer su otvorene knjige žalosti. 

(Hina)