Lijepo li je bankar biti ! Plaća 50.000 kn, i što sve još …?!

Izvor: Nacionalno

Hrvatsku poštansku banku vodi “samozatajni”, javnosti toliko i ne poznati Marko Badurina, a uz njega su i Ante Mihaljević i Ivan Soldo.

Kako doznajemo Marko Badurina je svoju je vrtogavu karijeru započeo 2007. godine u Sektoru za riznice Volksbanke, nakon toga preuzeo je Sektor financijskih tržišta u istoj banci koja je 2013. godine postala Sperbanka. Do prelaska u HPB bio je savjetnik Uprave Sberbanke zadužen za razvoj i provedbu strategije u segmentima poslovanja na financijskim tržištima i investicijskom bankarstvu te za unaprjeđenje poslovanja svih segmenata banke s institucionalnim i velikim korporativnim klijentima, piše Dnevno.hr

Kako je navedeno u imovinskoj kartici Badurina kao predsjednik Uprave HPB-a zarađuje 52.637 kn netto, uz to u Zagrebu ima stan od 50-tak kvadrata procjenjen na 1.011.000 kuna, a tu je i druga nedefinirana nekretnina od 6346,00 metara četvornih vrijedna 44000,00, no nad tom nekretninom Badurina je suvlasnik.

Na kredit je ovaj tajanstveni bankar kupio Mercedes koji se procjenjuje na 190000,00 kuna, a premda je godinama visoko rangiran po raznim bankama on osobno nema ušteđevine.

Nacionalno/Dnevno.hr