Lijepa vijest za Dječji odjel sisačke bolnice stiže iz DND-a Sisak

Unatoč pandemiji COVID-a 19, Društvo Naša djeca Sisak, marljivo, poštujući epidemiološke mjere, provodi aktivnosti s djecom i za djecu u našoj županiji, ovisno o potrebama.

Tako su se pobrinuli i za lijepu vijest kojom će ovih dana obradovati Dječji odjel Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak. Osluškujući potrebe Dječjeg odjela sisačke bolnice, Društvo Naša djeca Sisak u suradnji s CIOS grupacijom koja se odazvala njihovu pozivu na akciju, nabavilo je vrijednu donaciju medicinske opreme koju će ovaj mjesec Dječjem odjelu sisačke bolnice i uručiti.

„Udruga DND Sisak od 1999. sudjeluje u akciji „Za osmijeh djeteta u bolnici“ uz suradnju s Općom bolnicom u Sisku, ali smo ostvarili suradnju i s drugim bolnicama u Hrvatskoj. Kroz naše aktivnosti konstantno nastojimo poboljšati uvjete djece u bolnici kroz prikupljanje donacija, potragom za donatorima koji u naravi, prema potrebama, pomažu opremanju odjela.

Isto tako, jedna od najvažnijih aktivnosti su edukacije za zdravstveno osoblje prema potrebi i susreti s malim pacijentima na Dječjem odjelu u OB Sisak, kojima organiziranjem igraonica i sličnih programa, nastojimo pomoći da se ugodnije osjećaju u bolnici i da se brže oporave. Pomagati i dalje treba kroz aktivnosti i pomoć kroz donacije. Unatoč COVID-u 19 ipak smo nastojali naše aktivnosti usmjeriti i bolesnoj djeci u bolnici. Ovom prilikom zahvaljujemo CIOS-u i svima koji su uključeni na ovoj vrijednoj donaciji za djecu SMŽ obzirom da je naša OB jedina u županiji koja pruža liječenje za djecu i mlade“, rekla je predsjednica Društva Naša djeca Sisak, Renata Fridrih, uz poziv i svima drugima koji se žele uključiti u slične akcije, da im se jave.