Liječnička komora o lažnoj reklami s dr. Paladinom: To je krađa identiteta

Josip Paladino/HRT

Iz Hrvatske liječničke komore upozorili su danas na zloupotrebu imena njihovog člana, Josipa Paladina u oglasu za pripravak koji “čisti krvne žile” istaknuvši da je riječ o lažnom oglašavanju koje dovodi u zabludu i proizvodu koji može naštetiti zdravlju.

“Profesor Paladino, kao niti mnogi drugi liječnici prije njega, nije dao dozvolu za korištenje njegovog imena i fotografije za ovo oglašavanje”, ističu iz HLK reagirajući na reklame za proizvod koji navodno “čisti krvne žile”.

“Ovdje se radi o krađi identiteta i lažnom oglašavanju”

Ističu da su pojave lažnih i netočnih oglasa o takozvanim ljekovitim proizvodima, pripravcima i metodama učestale. Posljednji u nizu takvih oglasa je i onaj u kojem je Paladinu ukraden identitet, odnosno navode da se njegova fotografija i ime koristi bez da je dao dozvolu za to.

“Ovdje se radi o krađi identiteta i lažnom oglašavanju te HLK smatra nužnim upozoriti građane da takvi proizvodi često sadrže toksične tvari koje mogu ozbiljno naštetiti zdravlju osobe koja bih ih uzela”, kažu u HLK.

Zbog oglašavanja koje namjerno građane dovodi u zabludu i tako ugrožava njihovo zdravlje, pozvali su nadležne institucije, posebice Ministarstvo unutarnjih poslova i Državno odvjetništvo, da rade na sprječavanju i kažnjavanju takvih dijela.

Ministarstvo zdravstva osudilo lažni oglas i krađu identiteta neurokirurgu

Jučer je i Ministarstvo zdravstva oštro osudilo lažni oglas i krađu identiteta jednog od najuglednijih hrvatskih neurokirurga. Najavili su da će “pokrenuti aktivnosti” prema nadležnim ministarstvima.

Upozorili su i građane na opasnosti kupovine lijekova preko oglasnika, interneta ili elektroničke pošte te preporučili nabavu lijekova isključivo na ovlaštenim prodajnim mjestima – u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.