Liječnici: Troje djece teško ozlijeđeno, 7-godišnjakinja na mehaničkom disanju

OB Zadar

Od četvero djece koju je jutros u Pagu s prvog kata obiteljske kuće bacio otac, troje ih je teško ozlijeđeno, a najteže 7-godišnja djevojčica koja je na odjelu intenzivne medicine zadarske bolnice stavljena na mehaničko disanje, a kada joj se stanje stabilizira razmišlja se o njezinom transportu u Zagreb, izvijestili su u četvrtak zadarski liječnici.

Dvije djevojčice nalaze se u jedinici intenzivne skrbi, a ostalo dvoje djece na kirurgiji, objavili su liječnici Opće bolnice Zadar na konferenciji za medije.

“Sedmogodišnja djevojčica najteže je ozlijeđena. Ima brojne ozlijede glave i grudnog koša, tako da smo nju morali staviti na mehaničku ventilaciju. Ona je obrađivana do sada, no još uvijek nije stabilizirana, pa smo i u kontaktu s Ministarstvom zdravstva i u planu nam je, kada se ona stabilizira, njezin transport prema Intenzivnoj jedinici za djecu na KBC-u Rebro”, rekao je voditelj odjela za intenzivnu medicinu Edi Karuc.

Dodao je da je druga, osmogodišnja djevojčica, koja se također nalazi u jedinici intenzivnog liječenja, pri svijesti i stabilizirana.

“Za nju se sutra planira operativni zahvat”, izjavio je Karuc.

Pročelnik službe za kirurgiju Saša Pavić potvrdio da su drugo dvoje djece, dječak od tri i djevojčica od pet godina, smješteni na odjelu kirurgije.

“Djevojčica ima lakše tjelesne ozlijede, uglavnom ima ogrebotine po licu i nagnječenje grudnog koša. Dječak je također stabilno, no na kontrolnim snimkama pojavilo mu se nešto zraka u grudnoj šupljini, što znači da vjerojatno ima povrijeđeno pluće. To je minimalna količina pa se tu ne mora sada ništa raditi, ali to spada u teške tjelesne ozlijede”, kazao je Pavić. 

Ravnatelj zadarske bolnice Željko Čulina potvrdio je da je djecu posjetila majka, a da je u bolnicu došla u pratnji djelatnice Centra za socijalnu skrb.  

Liječnici su rekli da će joj boravak s djecom biti omogućen koliko zdravstveno stanje djece to bude dopustilo.