Lidija Lijić europska prvakinja u ronjenju

Facebook Lidija Lijić

Lijić je višestruka svjetska rekorderka, svjetska i europska prvakinja u ovoj disciplini ronjenja po bridovima kvadrata na dugim 15 metara na 10 metara dubine, a ući će u povijest kao zadnja prvakinja jer Jump Blue više neće biti na programu EP-a.

“Drago mi je da sam imala priliku zaroniti još jednom ovu disciplinu, nisu bili najbolji uvjeti, ali to je tako kod sportova na otvorenom i to daje dodatnu čar svemu. Bilo je izuzetno hladno, što je koštalo mnoge natjecatelje i malo razrijedilo konkurenciju, po hladnoći je puno teže pripremiti zaron. Dala sam zaista sto posto u ovom zaronu, tresla sam se na startu, ali nekako sam izvukla energiju za svoj najbolji rezultat u JB. Odličan je osjećaj zadnji put se popeti na najviše postolje, pogotovo s osobnim rekordom“, kazala je Lijić.

Naša reprezentacije je osvojila najviše medalja na prvenstvu u ronjenju na dah, a Hrvati su osvojili medalje u svim discplinama u kojima su nastupali. Mihaela Romić je osvojila broncu i srušila nacionalni rekord u disciplini CWTBF s monoperajom (70 metara) i stereo perajama (71). Trećeplasirana u disciplini JB bila je naša Mirela Kardašević, kojoj je ovo druga medalja, nakon što je završila treća u CNF-u, a u toj tehnički najtežoj disciplini, Vitomir Maričić zauzeo je 4. mjesto u muškoj konkurenciji, dok je Boris Milošić bio šesti.

Goran Čolak, naš najbolji ronilac, također je bio među najboljima osvojivši prvo mjesto u disciplini CNF i srebrnom medaljom u CWT kategoriji sa zaronom od 113 metara.

Hina