Ličke atrakcije dostupnije posjetiteljima

Brojne atrakcije “Lika destinacije” bit će dostupnije posjetiteljima do kraja rujna, uz predočenje ulaznice za Nacionalni park Plitvička jezera, izvijestili su iz tog parka. 

Kajaking rijekom Gackom bit će jeftiniji 35 posto, najam električnog bicikla s uključenom dostavom uokolo Plitvica 30 posto, Quad safari Gackom dolinom i Velebitom 25 posto, a popust od 15 posto je na zip line Pazi medo i na zip line Adrenalinski park.

Uz ostalo, popusti će se moći ostvariti i za jahanje na ranču Equus Igni kroz Plitvičke doline.

Ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera Tomislav Kovačević pojasnio je da su brojne mogućnosti za aktivni turizam koje pruža “Lika destinacija” stavljene u jedinstvenu ponudu.

“S obzirom na svjetsku popularnost Nacionalnog parka Plitvička jezera, upravo s ovog mjesta pokrenut je atraktivni projekt ‘Plitvički doživljaj u Lika destinaciji’ gdje uz kupljenu ulaznicu za Plitvička jezera turisti mogu ostvariti brojne pogodnosti“, rekao je Kovačević i posebno izdvojio upoznavanje Gacke.

D.Prša/Nacionalno

Gacku valja doživjeti bilo kroz kajaking, kao opušteno veslanje i istraživanje flore i faune te rijeke  ili kroz Quad safari Gackom dolinom, ali i Velebitom, rekao je i to nazvao jednom od najboljih turističko – kulturno – pejzažno – povijesnih avantura u Hrvatskoj budući da, osim vožnje makadamom, poljskim i šumskim putevima, program podrazumijeva i obilaske muzeja aviona, svetišta boga Mitre, Majerovog vrila i drugog.

Lika se brendira kao destinacija zaštićenih područja jer se više od pola teritorija nalazi u ekološkoj zaštićenoj mreži EU NATURA 2000, te ima NP Plitvička jezera, NP Sjeverni Velebit i NP Paklenica, zatim Park prirode Velebit, jedinstveni Pećinski park Grabovača, strogi rezervat prirode Hajdučki i Rožanski kukovi i Velebit kao rezervat biosfere, te niz prirodnih fenomena.

Uz prekrasne krajolike i jedinstvene kontraste, ta je destinacija jedinstvena i po raznovrsnosti svojih pašnjaka gdje na četvornom metru raste više od 50 vrsta različitih biljaka od koji su mnoge ljekovite. Upravo to bogatstvo pašnjaka razlog je iznimne kvalitete prehrambenih namirnica koje su označene certifikatom kvalitete Lika quality.

Detalji akcije objavljeni su na stranici NP Plitvička jezera.