“Lička noć” u Zagrebu

Večeras je u Zagrebu u organizaciji zavičajnog društva Vila Velebita organizirana tradicionalna Lička večer.

Uz prisustvo mnogih uglednih Ličana, poduzetnika, liječnika, umjetnika i njihovih gostiju iz javnog i političkog života druženje je započelo u pravom raspoloženju i veselju.

Gost Vile Velebita bio je i župan Ernest Petry sa ličkim načelnicima i gradonačelnicima i članovi Vlade i Sabora RH.

Goste su pozdravili kratkim govorom novi predsjednik Vile Velebita Josip Milinković, poduzetnik iz Zagreba i ministrica u Vladi RH Marija Vučković i poželjeli gostima ugodno druženje.

Tijekom večeri predstavljen je novi broj časopisa Vila Velebita čiji je glavni urednik posljednjih 18 godina Milan Vrkljan, profesor na Medicinskom fakultetu u Zagrebu i saborski zastupnik.

Inače, okupljanje je počelo u petak u renomiranim restoranu Stil event koji vodi poznati poduzetnik Željko Stilinovića također rodom iz Gospića..

Uz veliki izbor izvornih ličkih jela i bogatu tombolu za dobru atmosferu pobrinuli su se brojni izvođači.

Tako je „Bonus band“ iz Samobora bio zadužen za dobru glazbenu atmosferu u što su se okupljeni uvjerili odmah nakon nakon okupljanja .

Dio ličkog etnosa predstavio je FS Degenija iz Gospića a posebno oduševljenje Ličana izazvao je Boris Ćiro Gašparac. Skoro 500 uzvanika i gostiju uživali su u programu koji je priredila Vila Velebita.

Posebna gošća bila je mlada pjevačica ličkih korijena Karla Krmpotić.
Modnu reviju predstavila je dizajnerice Slavice Čorak. Kroz večernji program vodili su Drago Asić i Miljenko Cvitković.